en hamburgare vegansk

Koreansk BBQ-burgare

Betyg (01 röst)

Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

Vegetariska hamburgare är inte bara nyttiga och goda. De är dessutom snygga. 🙂 Servera burgarna med skivad avokado och toppade med kimchi och sås. Om dina middagsgäster är riktigt hungriga kan du servera pommesfrites eller sötpotatisstrips till burgarna. Maträtten innehåller kryddhetta och sötma, så här väljer vi ett vin som är halvtorrt som rundar av stinget och sötman. Smaklig spis!

Recept: Kristin Johansson
Foto: Michael Krantz

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 1 selleristjälk
  • 100 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g kikärtor, konserv
  • 3 skivor bröd
  • 1 ägg
  • 3 tsk sojasås
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl hampafrö
  • olja att steka i

BBQ-sås

  • 1 dl sojasås
  • 2-3 tsk sriracha
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 msk agavesirap

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 2 avokado
  • 1,5 dl kimchi

Tillagning

  1. Burgare: Skala och tärna sötpotatis, skiva selleristjälken, vitlöken och hacka champinjonerna. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och fräs grönsakerna.
  2. Lägg grönsaksfräset i en matberedare, mixa med avrunna kikärter, brödskivorna, ingefära, chiliflakes och ett ägg till en smet. Ställ smeten i kylen en stund så blir det lättare att forma burgare.
  3. Sås: Blanda ihop såsen i en gryta, låt koka upp och vispa hela tiden. När den kokat upp tar du bort grytan från plattan och låter den svalna.
  4. Burgare: Ta lite matolja på händerna och forma burgare. Vänd dem i hampafrö. Hetta upp en panna med olja. Lägg i burgarna och låt dem få en bra stekyta, vänd och stek på andra sidan. Sänk värmen och låt dem gå på eftervärme några minuter.
  5. Servera burgarna med skivad avokado och toppade med kimchi och sås. Om dina middagsgäster är riktigt hungriga kan du servera pommesfrites eller sötpotatisstrips till burgarna.

Rekommenderad dryck

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell
Ekologisk

Castaño Organic Monastrell 2020 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 209:- (300 cl)
Turckheim Pinot Gris Organic 2015
Ekologisk

Turckheim Pinot Gris Organic 2019 (Al)

Ett kraftpaket fyllt till bredden av exotiska frukter, fikon, persika och vissna löv. Doften är ”skogig” med en...
Pris: 139:- (75 cl)
en flaska casalforte pinot grigio

Casalforte Pinot Grigio Delle Venezie 2020 (It)

Castelforte pinot grigio är en typisk norditaliensk pinot grigio i en frisk och fruktig stil. Den öppnar sig med...
Pris: 89:- (75 cl)
stump jump från darenberg vitt vin

d’Arenberg The Stump Jump White 2021 (Au)

Mycket aromatisk med massor av vita blommor, kaprifol och mogna päron. I smaken kommer tropiska frukter med lager av...
Pris: 119:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close