hamburgare med sallad och på ett papper

”Le Burger”

Betyg (05 röster)

Tillfälle
Sommarmat
Antal
4
Tillagningstid
30 minuter

Beskrivning

Vem älskar inte hamburgare? Gärna utomhus, nygrillade tillsammans med ett glas rött vin. 😉 Dessa ”franska” hamburgare är de vinvänligaste som finns. Prova!

Tipset: Servera gärna tillsammans med rostade potatisklyftor vända i hackad persilja och riven parmesan. Osten kan varieras med tex. Reblochon.

Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Burger

  • 600 g högrevsfärs
  • 2 st schalottenlökar, finrivna
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och peppar

Topping

  • 3 msk majonnäs
  • 12 st cornichoner delade på längden sallad, fint strimlad
  • 4 st briochebröd
  • 100 g fransk färskost, vitlök och örter
  • 4 msk rostad lök
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Tänd grillen med kolen fördelad till en aktiv glödsida och en inaktiv sida.
  2. Blanda högrevsfärsen väl med den rivna schalottenlöken, hälften av dijonsenapen, salta och peppra efter smak. Fördela färsen i fyra delar och klappa ihop burgarna.
  3. Blanda majonnäs med resterande dijonsenap till Dijonnäs.
  4. Grilla burgaren på den aktiva glödsidan, lyft sedan över till den inaktiva, gör likadant med bröden.
  5. Bygg burgaren från bottenbrödet. Bred på dijonnäs, fördela cornichoner och sallad, lyft på burgaren, lägg på den rostade löken, bred färskosten på toppbrödet och lägg ihop burgaren.

Rekommenderad dryck

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45
Ekologisk

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2020 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 124:- (75 cl)
Paul Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets rouge 2016

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Les Jalets rouge 2018 (Fr)

Fruktigt, ung och kompakt doft av mörka bär och färska kryddor och med inslag av charkuterier och peppar. Ung och...
Pris: 199:- (75 cl)
Bourgogne Rouge Pinot Noir Vieilles Vignes Nigab

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir 2020 (Bo)

Medelstor, bärig doft med toner av röda och svarta vinbär samt plommon. ...
Pris: 159:- (75 cl)
en flaska rött vin beaujolais

Albert Bichot Moulin-à-Vent Domaine de Rochegrès 2018 (Bo)

Moulin-à-Vent Domaine de Rochegrès görs på 100 procent gamay och är ett blommigt och kraftfullt vin med arom av...
Pris: 189:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close