en tallrik med sötpotatis

Sötpotatispommes med chilimajonnäs, salladslök och krasse

Beskrivning

Hur lyckas du med att fritera sötpotatis? Svaret är enkelt – du måste dubbelfritera! Dessa godingar kan du förbereda med den första friteringen redan dagen innan för att strax innan serveringen göra den andra friteringen.

Majonnäsen vispar du även den ihop dagen innan och förvarar i en burk i kylskåpet. Sätt gärna lite sting på den med sambal olek eller Srirachasås.

Goda att servera till ett glas bubbel eller till dina nygrillade hamburgare. Hoppas det smakar.

Ingredienser

  • Det här behöver du för 4 personer
  • 2-4 st sötpotatisar beroende på storlek
  • Neutral olja till fritering
  • 1-2 dl majsstärkelse (typ maizena)
  • 1 ägg
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijon
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk sambal olek
  • salt
  • 1 knippe salladslök
  • 1 krasse

Tillagning

  1. Blanda ägg, vinäger, dijon, sambal och chilipulver, mixa med stavmixer så allt blandas. Tillsätt olja droppvis i början under mixning, öka strålen vartefter majonnäsen blir tjockare. Smaka av med salt.
  2. Skrubba potatisen och skär i 1cm tjocka stavar. Lägg i iskallt vatten i ca 1tim. Torka av på papper eller handduk. Fritera på 150C i 4-5 min. Ta upp och låt svalna på papper. Detta kan du göra dagen innan och frysa in pommesen tills du vill använda dem
  3. Lägg pommesen i en stor påse eller i en skål och häll över maizena. Skaka eller vänd runt så alla blir täckta. Fritera på 180C tills gyllene och krispiga.

Rekommenderad dryck

flaska mousserande vin vilarnau

Vilarnau Organic Brut Nature (Sp)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 99:- (75 cl)
Cava Vilarnau Brtu Vintage

Vilarnau Brut Nature Vintage 2017 (Sp)

Vilarnau Brut Nature Vintage är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och...
Pris: 129:- (75 cl)
Vilarnau Organic Brut Rosé

Vilarnau Organic Brut Rosé (Sp)

Vilarnau Organic Brut Rosé är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 99:- (75 cl)
vilarnau rose delicat reserva cava

Vilarnau Organico Rosé Delicat Reserva (Sp)

Vilarnau Rose Delicat Reserva är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 79:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close