kalvfile risotto nigab
Kalv

Kalvfilé finferli med sparris och falsk risotto

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Det fungerar utmärkt att använda annat kött när det gäller stekning med trattkantarellmjöl, variera bara stektemperatur efter det kött du väljer. Receptet är för 4 personer och tar ca 40 minuter att laga. Lycka till och smaklig spis.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Kalv

  • 600 g Kalvfilé skurna i medaljonger (150 g) rums tempererat
  • 10 g Torkade trattkantareller, mortla till grovt mjöl
  • 1 krm salt
  • 30 gr Smör
  • 1,5 dl vitt vin eller vatten

Falsk risotto

  • 300 g Risoni
  • 1 Hönsbuljong tärning
  • 1 tsk salt
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Salt och nymalen peppar

Sparris

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 msk salt

Tillagning

    Kalv

    1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Blanda salt och kantarellmjölet, vänd runt medaljongerna så att de är täckta av blandningen. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur, lägg i smöret och bryn köttet ordentligt runt om.
    2. Lyft över köttet på ett ugnsbleck. Häll på vin i stekpannan låt gå en minut, ställ pannan åt sidan.
    3. Ställ in i ugnen med en stektermometer. När köttet når 56 grader ta ut köttet och låt det vila i rumstemperatur 15 minuter.

    ”Falsk risotto”

    1. Koka risoni efter förpackningens beskrivning tillsammans med buljong och salt. Häll av i sil när den är klar.
    2. Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme tills det puttrar, häll över risoni, grädde och riven parmesan låt puttra ihop under omrörning.

    Sparris

    1. Koka upp saltat vatten i en kastrull, skär bort 2 cm av fötterna på sparrisen och skala försiktigt underdelen. Låt sparrisen sjuda i 2 minuter.

    Uppläggning

    1. Lägg upp risotton, dela köttet på mitten och garnera med sparris.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close