Osso Bucco med potatismos

Osso bucco med potatismos

Betyg (02 röster)

Kategori
Kalv | Kött

Beskrivning

Ett av italiens mest klassiska maträtt här i tappning av Tareq Taylor.

Detta recept är till 6-8 personer.

Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery,  Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.

Varmt tack till Tareq Taylor som lånat ut fyra recept från sin nya kokbok Tareq Taylor Favoriter till våra viner.

www.tareqtaylor.com

Ingredienser

  • 1,2 kg skivad kalvlägg
  • vetemjöl till panering
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tärnad blekselleri
  • 2 morötter
  • skal och saft av 1 citron
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 kvistar timjan
  • 4 lagerblad
  • salt och peppar
  • bladpersilja till servering

Potatismos

  • 700 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Mjöla kalvläggen och fräs i olja och smör i en kastrull. Hacka lök och vitlök och skär selleri och morötter i tärningar, ca 2 × 2 cm. Lägg hackade grönsaker och citronskal i grytan.
  2. Häll i tomatkross, citronsaft, vitt vin och alla kryddor utom bladpersilja.
  3. Koka grytan under lock i ca 45 minuter eller tills kalvläggen är mör och lätt lossnar från benet.
  4. Riv färsk bladpersilja över osso buccon strax före servering.
  5. Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Vispa genast samman potatisen med mjölk, smör och parmesan.

Rekommenderad dryck

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2015 - magnum

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2016 – Magnum (It)

Castelforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av...
Pris: 379:- (150 cl)
flaska amarone castelforte

Castelforte Amarone Della Valpolicella 2016 (It)

Castelforte Amarone Della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik, körsbär och...
Pris: 179:- (75 cl)
Castelforte Ripasso 2016

Castelforte Ripasso 2017 (It)

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär...
Pris: 99:- (75 cl)
Castelforte Ripasso 2016 - magnum

Castelforte Ripasso 2017 – Magnum (It)

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär...
Pris: 209:- (150 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel
Kött

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close