Braai grill på sydafrikanska

Braai-grill på sydafrikanska

Betyg (02 röster)

Kategori
Kött | Lamm

Beskrivning

Braai eller grill på svenska kan utföras på många sätt, det viktigaste är att tillagningen sker på grill med kol och ved. I receptet har jag använt mig av spansk grillkol och vedklabbar av äppleträd.

Ingredienser

  • Kycklinglår med skinn
  • Lamm och fläskkotletter
  • Kryddiga korvar

Rub

  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Krossade korrianderfrön
  • Paprikapulver (gärna rökt)
  • Krossade nejlikor
  • Salt

Grönt på grillen

  • Majs
  • Paprikor

Endiv och bönsallad

  • Endivblad
  • Blandade bönor
  • Silverlök
  • Persilja
  • Grönt äpple
  • Olivolja
  • Rosévinäger
  • Salt och peppar

Braai nuts, apricots and sweet potatoes

  • Blandade nötter och mandel
  • Sötpotatis, kokt skuren i skivor eller tärningar
  • Rökt paprikapulver
  • Currypulver
  • Salt
  • Torkade aprikoser
  • Korianderknippen
  • Lönnsirap

Myntayoghurt

  • Grekisk yoghurt
  • Olivolja
  • Flytande honung
  • Pressad vitlök
  • Myntablad
  • Salt

Tillagning

  1. Rubba kotletter och kyckling och grilla på hög temperatur.
  2. Endive o bönsallad: Skär, skölj och hacka silverlök och skiva äpplet. Blanda bönor, silverlök, persilja, äppleskivor tillsammans med en skvätt olivolja och vinäger, lägg upp på krispiga endivblad.
  3. Braai nuts, apricots and sweet potatoes: rosta nötterna i en torr panna, strö över kryddor och delade aprikoser. Häll över en skvätt lönnsirap och slunga runt i pannan. Blanda i den kokta sötpotatisen och garnera med färsk koriander. Servera på direkt i pannan eller lägg upp snyggt på ett stort fat.
  4. Myntayoghurt: Vispa samman yoghurt tillsammans med en rejäl skvätt olivolja tills den går ihop. Ringla honung över, pressa i en klyfta vitlök och rör ihop. Avsluta med finskurna myntablad och smaka av med salt.

Rekommenderad dryck

Kanonkop Kadette Cape Blend 2016 (St)

Ett fylligt och fruktigt vin med karaktär av rostade fat, inslag av svarta vinbär, björnbär och mörk choklad. ...
Pris: 129:- (75 cl)

Kanonkop Kadette Pinotage 2017 (St)

Kanonkop Kadette Pinotage 2017 är en stiltypiskt vin. Doften är bärig, där finns mörka bär, plommon och skogsbär...
Pris: 129:- (75 cl)
Kanonkop Estate Pinotage 2016

Kanonkop Estate Pinotage 2017 (St)

Ett fylligt och smakrikt vin med tydlig karaktär av franska fat, inslag av björnbär, choklad och viol. ...
Pris: 319:- (75 cl)
Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon 2013

Kanonkop Estate Cabernet Sauvignon 2015 (St)

Medelstor, fruktig doft med inslag av svarta vinbär och mocka. Medelfylligt med en frisk syra och balanserad strävhet...
Pris: 309:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel
Kött

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close