Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Betyg (01 röst)

Kategori
Kött
Tillfälle
Nyårsmat
Antal
10
Tillagningstid
80 minuter

Beskrivning

Bresaola är charkuterivara tillverkad av lufttorkat nötlår som kryddats med salt och peppar. Tunt skivad bresaola tillsammans med ugnsbakade tomater som ger en delikat sötma och kaprisen bidrar med fin syrlighet.  Enkel och ljuvlig förrätt!

Tipset: Man kör tomaterna i ugnen för att de skall bli mer koncentrerade i smaken och för att få fram sötman.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 10 bresaolaskivor
  • 300 g cocktailtomater, halverade
  • 60 g kapris, avrunnen
  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • cocktailpinnar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 120 grader (varmluft), lägg i tomaterna, kapris och ströbröd. Blanda runt försiktigt, häll över olivoljan, placera ut tomaterna i formen med skinnsidan nedåt, salta varsamt och ställ in i ugnen 70 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur, fyll dina bresaolaskivor med blandningen. Använd en cocktailpinne för att hålla ihop knytena.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska mousserande vin
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Vintage 2020 (Ca)

Vilarnau Brut Nature Vintage är helt torr – utan någon tillsats av dosage – vilket gör att vinets friskhet och...
Pris: 139:- (75 cl)
Vilarnau flaska gran reserva brut cava
Ekologisk

Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2016 (Ca)

Ljust gyllengul färg med små, fina bubblor. Elegant, komplex och frisk doft, med inslag av persika och rostat bröd...
Pris: 259:- (750 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close