grill med rödvin och potatis och sallad

Entrecôte med potatis- och chèvrepaket

Betyg (0 röster)

Kategori
Kött
Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

Nu när solen börjat titta fram kan ni äntligen ta ut grillen och tillaga denna underbara entrecôte. Ett glas Jaboulet till det och kvällen är komplett. Samtidigt som köttet grillas tillagas tillbehöret enkelt i sitt paket som pricken över i. Att grilla skivad entrecôte görs bäst genom att först grilla på hög värme för att få en fin stekyta, och sedan på indirekt värme för lagom genomstekning av köttet. Om du grillar köttet direkt över glöden, var noga med att vända köttet flera gånger så att den inte blir bränd. Smaklig spis!

Tipset: Servera gärna rätten med en somrig sallad. Receptet kan varieras med andra smältbara ostar och styckdetaljer.

Av Smak i bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Potatispaket

  • olivolja
  • 6 stora potatisar skurna i skivor ca 4 mm tjocka.
  • 50 g chèvre ost
  • 1 rödlök halverad och skuren i skivor
  • salt och peppar

Kött

  • 4 skivor entrecôte
  • salt och peppar
  • gräslök

Tillagning

  1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
  2. Riv av 2 ark folie som är något längre än bredden och pensla mitten med olivolja.
  3. Lägg ett lager potatisskivor, en bit chèvre och lök på varje potatisskiva och toppa med ytterligare en skiva potatis. Salta och peppra lätt på toppen.
  4. Vik sidorna på folien över potatisen så att det blir 2 fyrkantiga paket.
  5. Grilla paketen någon minut på den aktiva delen så att tillagningen ta fart och lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Ca 20 minuter.
  6. Salta och peppra köttet.
  7. Grilla köttet över glöd någon minut på varje sida så att köttet får färg ochlyft sedan över till inaktiv grillning med en stektermometer och grilla klart under lock (55 grader medium rare). Låt sedan köttet vila en stund innan servering.
  8. Öppna potatispaketen och strö över nyklippt gräslök.

Rekommenderad dryck

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2016 Parallèle 45
Ekologisk

Paul Jaboulet Côtes du Rhône 2020 Parallèle 45 (Fr)

Medelfylligt vin med kryddig smak av mörka bär, peppar och lakrits. Serveras vid 16-18°C till smakrika rätter...
Pris: 129:- (75 cl)
Paul Jaboulet Côte-Rôtie ”Les Jumelles” 2014

Paul Jaboulet Côte-Rôtie ”Les Jumelles” 2020 (Fr)

Côte-Rôtie Les Jumelles har en ung betagande röd färg och en mycket delikat och balanserad doft med toner av viol...
Pris: 469:- (75 cl)
en flaska crozes hermitage
Ekologisk

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017 (Fr)

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta...
Pris: 289:- (75 cl)
Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue
Ekologisk

Paul Jaboulet Hermitage La Maison Bleue 2016 (Fr)

Hermitage La Petite Chapelle har numera namnet La Maison Bleue - ett av Jaboulets mest omtalade viner på senare år...
Pris: 589:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close