Kött

Funghi ripieni

Dela

Betyg (01 röst)

Fyllda champinjoner

TIPS:
Blev det sås över?
Lägg på en rostad brödskiva – det blir en lyxig kvällsmacka!

Ingredienser

  • 8 stora champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl grädde
  • 1 msk finhackad persilja
  • ½ dl riven ost, Parmigiano eller Grana Padano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av foten på champinjonerna och spara undan.
  3. Lägg champinjonhattarna på en ugnsplåt med hattsidan nedåt.
  4. Salta lätt och grädda ca 10 minuter.
  5. Under tiden: riv löken och fräs i oljan i en stekpanna.
  6. Finhacka resten av svampen och strimla bacon.
  7. Stek bacon och svamp med löken ca 7-8 minuter.
  8. När svamphattarna är klara har det bildats vätska som samlats i gropen i mitten.
  9. Häll vätskan i samma stekpanna som lök, bacon och svamp.
  10. Tillsätt grädden och den finhackade persiljan.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Blanda i osten.
  13. Fördela såsen i svamparna och grädda dem ca 7-8 minuter med grillfunktion.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close