grillad entrecote med salviasmör på tallrikar

Grillad entrecôte med salviasmör och panzanella

Betyg (01 röst)

Kategori
Kött

Beskrivning

Ett nytt härligt recept från Linnéas skafferi.

”Den största lärdomen jag tog med mig hem från vår resa till Toscana var helt klart det här med att skala av maten. Inte krångla till det. Få råvaror med hög kvalité. Det är allt som behövs. Och det är precis det jag försökt anamma här. Dessutom blev jag allt lite kär i salvia under resan. En ört jag inte riktigt vetat var och hur jag ska använda tidigare. I Toscana har den en väldigt självklar plats i matlagningen. Så jag lovar dig, en skiva av mitt salviasmör, en bit kött och ett glas rött vin av toscansk karaktär är allt du behöver för en fulländad kväll.”

Receptet är till fyra personer

Linneas Skafferi hittar ni här:

https://blogg.alltommat.se/linneasskafferi/

Ingredienser

Grillad entrecôte med salviasmör

  • 4 skivor entrecôte
  • örtsalt och svartpeppar
  • 150 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka salvia
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Panzanella

  • 1/2 limpa dagsgammalt vitt bröd
  • 2 zucchini
  • 3 färska gula lökar
  • olivolja
  • salt
  • ca 600 g tomater i olika färger
  • 1 kruka basilika
  • burrata

Tillagning

    Grillad entrecôte med salviasmör

    1. Låt köttet bli helt rumstempererat. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
    2. Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida på direkt värme (alltså över den varma glöden). Tag köttskivorna åt sidan och låt de gå klart på indirekt värme (på sidan om den varma glöden). Använd gärna en termometer för att se när köttet är klart.
    3. För blodig entrecôte 54 ºC, medium entrecôte 58 ºC och välstekt entrecôte 65 º.
    4. Låt smöret bli rumstempererat. Skala och pressa vitlöken. Finhacka salvian. Blanda samman smör, vitlök, salvia, citron, olja och salt till ett smidigt kryddsmör. Forma till en avlång rulle och plasta in. Låt vila i kylen tills det blivit helt stelt igen. Skär sedan i skivor och lägg på den varma köttbiten.

    Panzanella

    1. Skär brödet i bitar och zuccinin i halvor som du sedan delar på mitten.
    2. Dela löken i halvor. Pensla bröd, zucchini och lök med olja och strö över salt.
    3. Grilla bröd och grönsaker tills de får en fin yta.
    4. Dela tomaterna, skär löken i småbitar. Blanda grillat bröd, zucchini, tomater, lök och basilika till en stor härlig sallad. Lägg på krämig burrata och avsluta med att ringla över lite olja.

Rekommenderad dryck

villa puccini governo nigab

Villa Puccini Governo 2017 (It)

Villa Puccini Governo all'uso Toscana är ett rubinrött och kraftfullt vin med en fyllig körsbärsdoft och toner av...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska baffo rosso chianti vinet med mustaschen

Baffo Rosso Chianti 2019 (It)

Baffo Rosso är ett vin som förgyller vardagen. Det är ett pizza- och pastavin som ger en äkta italiensk känsla. Det...
Pris: 75:- (75 cl)
Villa Puccini Riserva

Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2016 (It)

Beni Duilio Castellani Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt...
Pris: 139:- (75 cl)
Villa Puccini Toscana halvflaska

Villa Puccini Toscana 2016 – halvflaska (It)

Villa Puccini Toscana har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite...
Pris: 54:- (37,5 cl)
Villa Puccini Magnum

Villa Puccini Toscana 2016 – Magnum (It)

Villa Puccini Toscana har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite...
Pris: 169:- (150 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close