Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme

Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme

Betyg (02 röster)

Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
45 min

Beskrivning

Använd alltid finsalt på kött innan tillagning. Detta ger en bättre fördelning på saltet. Peppra aldrig kött innan grillning då pepparn bränns och blir bitter i höga temperaturer.

Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Kött och grill

  • 800 g Top Blade ”luffarbiff”, putsa och skär i skivor.
  • 1 st citron, halvera.
  • Sallad

1 knippe grön sparris, skär bort nedre botten och skölj.

  • 3 dl babyspenat, skölj.
  • 0,5 dl Cantaloupemelon, kärna ur och gröp ur i bitar med matsked.
  • 30 g pinjenötter, rosta i torr panna.
  • 0,5 dl smulad Parmesanost
  • Olivolja
  • Salta efter smak.

Mascarponecreme

  • 250 g Mascarponeost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronjuice
  • 0,5 dl finriven parmesanost

Tillagning

  1. Tänd en grill med en yta för aktiv grillning och en yta för inaktiv grillning.
  2. Torka av köttet och ställ fram i rumstemperatur.
  3. Rör ihop samtliga ingredienser till Mascarponecremen i en skål, eventuellt salta efter smak.
  4. Koka upp saltat vatten i en kastrull, blanchera sparrisen ca. 30 sekunder, lyft över sparrisen i ett isbad för nedkylning. Bryt av knopparna och slanta stjälkarna.
  5. Bygg salladen med babyspenat som bas, toppa med de rostade pinjenötterna, parmesan, och ringla sedan över olivolja.
  6. Salta köttet efter smak, grilla köttet hårt under kort tid på den aktiva grillsidan så att det får en ordentlig yta. Lägg över köttet på den inaktiva ytan, dra några varv med pepparkvarnen och låt sedan köttet sakta komma upp i temperatur. Medium rare 52 grader. Låt sedan köttet vila innan det trancheras. Salta med flingsalt.

Rekommenderad dryck

hartenberg shiraz nigab vin stellenbosch

Hartenberg Shiraz 2018 (St)

Hartenbergs Shiraz har en elegant lite pepprig doft med körsbär, viol och fruktiga toner med inslag av björnbär...
Pris: 189:- (75 cl)
Hartenbergs Cabernet Sauvignon Sydafrika Stellenbosch Nigab vin rödvin

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2017 (St)

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston...
Pris: 169:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close