korv och kött på tallrik med vinflaska

Fläskracks och salsiccia med bulgursallad och balsamtomater

Betyg (02 röster)

Kategori
Kött
Tillfälle
Sommarmat
Tillagningstid
40 minuter

Beskrivning

Gör dig redo för en kväll med alla vännerna i stora köket och bjud på detta härligt matiga recept till en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. 😉

Tipset: Servera gärna med grillat bröd som doppas i en god olivolja.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • kotlettracks (kotlett på ben)
  • salsiccia
  • salt och peppar

Bulgur sallad

  • bulgur
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • riven Pecorinoost
  • paprika skuren i bitar
  • zucchini skuren i skivor
  • fänkål halverad
  • citron halverad

Balsamtomater (Låt gärna tomaterna dra någon dag)

  • 500 g cocktailtomater
  • 1 vitlök skuren på bredden
  • 2 rosmarinstjälkar
  • 2 lagerblad
  • 2 skivor rödlök
  • blandade pepparsorter
  • vit balsamvinäger

Tillagning

  1. Picka tomaterna med en tandpetare.
  2. Lägg och arrangera ingredienserna i en glasburk och fyll upp med vit balsamvinäger.
  3. Koka bulgur med en grönsaksbuljongtärning efter förpackningens anvisningar.
  4. Blanda upp din kokta bulgur med lite olivolja, hackad persilja och riven pecorinoost.
  5. Vänd grönsakerna i olivolja, salta och peppra.
  6. Grilla eller stek kotlettracks, salsiccia och grönsaker.

Rekommenderad dryck

timperosse flaska magnum vin

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2020 (It)

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta...
Pris: 257:- (150 cl)
Mandrarossa Frappato Costadune 2017

Mandrarossa Frappato Costadune 2019 (It)

Mandrarossa Frappato Costadune har en intensiv rubinröd färg. Doften har inslag av körsbär och moreller, där finns...
Pris: 149:- (75 cl)
Mandrarossa Nero d’Avola Costadune 2017

Mandrarossa Nero d’Avola Costadune 2019 (It)

Mandrarossa Nero d’Avola Costadune har en intensiv djupröd färg. Doften är generös med inslag av björnbär...
Pris: 124:- (75 cl)
en flaska vin med tecknad etikett

Mandrarossa Terre del Sommacco Rosso 2017 (It)

Mandrarossa Terre del Sommaco är ett purpurrött vin. Doften är generöst mustig med röda bär, kryddor och örter. I...
Pris: 249:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close