Halstrad tartar

Betyg (19 röster)

Kategori
Kött
Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
20

Beskrivning

Halstrad tartar är en av vår tids mer populära rätter på restaurang just nu. Här ett recept på en utsökt råbiff du enkelt gör själv hemma och där du halstrar din råbiff för att förhöja smaken ytterligare. Denna klassiska maträtt kräva klassiskt rött i glaset och då från Bourgogne! Lycka till och smaklig spis.

Ett bonustips: Att lätt halstra en tartar höjer köttsmaken betydligt jämfört med att äta en icke halstrad tartar.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Tartar

  • 600 g oxfilé
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 äggulor
  • smör
  • 100 g cocktailkapris
  • 2 kokta rödbetor

Sallad och Vinägrette

  • 400 g av valfri salladssort
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
  2. Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
  3. Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.

Rekommenderad dryck

Bourgogne Rouge Pinot Noir Vieilles Vignes Nigab

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir 2020 (Bo)

Medelstor, bärig doft med toner av röda och svarta vinbär samt plommon. ...
Pris: 149:- (75 cl)
flaska på beaujolais mr no sulfite

Mr No Sulfite Beaujolais-Villages 2020 (Bo)

Mr No Sulfite Beaujolais-Villages är ett lättare och ljusare rödvin med en stillsam frisk syra. Smaken är bärig och...
Pris: 119:- (75 cl)
en flaska rött vin beaujolais

Albert Bichot Moulin-à-Vent Domaine de Rochegrès 2018 (Bo)

Moulin-à-Vent Domaine de Rochegrès görs på 100 procent gamay och är ett blommigt och kraftfullt vin med arom av...
Pris: 189:- (75 cl)
Albert Bichot Fixin 1er Cru ”Clos de la Perrière” Monopol 2016 nigab

Albert Bichot Fixin 1er Cru ”Clos de la Perrière” Monopol 2017 (Bo)

Albert Bichot Clos de la Perrière Fixin har tydliga dofter av färska örter, smultron och körsbär. Smaken är...
Pris: 509:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close