Kött

Halstrad tartar

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Halstrad tartar är en av vår tids mer populära rätter på restaurang just nu. Här ett recept på en utsökt råbiff du enkelt gör själv hemma och där du halstrar din råbiff för att förhöja smaken ytterligare. Lycka till och smaklig spis.

Tillagningstid: 4 pers 20 min.

Ett bonustips: Att lätt halstra en tartar höjer köttsmaken betydligt jämfört med att äta en icke halstrad tartar.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Tartar

  • 600 gr oxfilé
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 äggulor
  • smör
  • 100 gr cocktailkapris
  • 2 kokta rödbetor

Sallad och Vinägrette

  • 400 gr av valfri salladssort
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten

Tillagning

  1. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
  2. Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
  3. Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
  4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close