Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Betyg (12 röster)

Kategori
Kött | Pasta
Tillfälle
Höstmat
Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
2 timmar och 30 minuter

Beskrivning

Finns det något godare än en mustig köttragu en kall och blåsig höstdag? Denna ragu är busenkel att göra och sköter sig själv men resultatet är magiskt; Comfortfood när den är som bäst med andra ord! I glaset häller du ett härligt fruktigt vin som möter maträttens fylliga smakrikedom. Smaklig måltid!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • högrev
  • rött vin
  • köttbuljong
  • krossade tomater
  • gul lök
  • vitlök
  • stjälkselleri
  • lagerblad
  • svartpeppar
  • timjan
  • rosmarin

Tillagning

  1. Tärna högrevet i kuber 1x1 cm. Fräs i olja så att de får rejält med färg. Häll över köttet i en kastrull.
  2. När köttet är stekt häller du vin i stekpannan och ger det ett rejält uppkok så alkoholen kokar bort, häll vinet i kastrullen och se till att få med alla goda smaker som är kvar efter köttet.
  3. Hacka lök, vitlök, selleri och lägg i kastrullen tillsammans med alla torkade örter.
  4. Häll på krossade tomater och köttbuljong så det precis täcker köttet. Låt koka i minst 2h, gärna mer. När ragun är färdigkokt kan du med fördel ta en stomp eller sked och mosa köttet lite i grytan så blir den ännu mustigare.
  5. Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.

Rekommenderad dryck

en flaska cavadiserpe mandrarossa vin

Mandrarossa Cavadiserpe 2019 (It)

Mandrarossa Cavadiserpe är en blend av alicante bouchet 60 % och merlot 40 %. Vacker djupröd färg och en behaglig...
Pris: 159:- (75 cl)
Mandrarossa_Timperosse_nigab

Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2020 (It)

Mandrarossa Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta...
Pris: 249:- (150 cl)
stump red vinflaska

d’Arenberg The Stump Jump Red Grenache Shiraz Mourvèdre 2016 (Au)

The Stump Jump Red har en rubinröd purpurdjup färg. I doften märks främst hallon och toner av mörk choklad och...
Pris: 109:- (75 cl)
castano gsm vin rödvin flaska

Castaño GSM 2017 (Sp)

Castaño GSM har en mörk djupröd färg. Dofter är mörk och generös av mogna björnbär,  blåbär, viol och inslag...
Pris: 99:- (75 cl)

Kommentarer

Hej Linn. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. Spännande va? 😀

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close