Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Kroppkakor – denna småländska tradition (finns även på Gotland – vi vet) har idag smugit sig in även på en del finkrogar. Och denna deg vi gör här är enbart på kokt potatis och hemfaller då egentligen på Gotland. Och vandrar vi mer norrut så har vi en mycket liknande rätt i Pitepalten. Tillsammans med lingon och brynt smör är det en oslagbar kombination i svensk husmanskost.
Vad serverar vi för vin till denna svenska rätt då? Jo, ett lätt och elegant rödvin med markerad friskhet. Till exempel en ung bourgogne. Passar kalas tillsammans med lingonen och den lite ”stabbiga” konsistensen på rätten. Men gött är det.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.