Kycklingspett med grönsaker och blue cheese dipp

grillspett med grönsaker

Kycklingspett med grönsaker och blue cheese dipp

Dra fram grillen, på med kycklingspetten och middagen är serverad inom en halvtimme. Grönsakerna är ett enkelt och gott tillbehör som man kan börja småäta redan innan kycklingen är klar om man inte kan hålla sig :)

Tipset: Variera valet av grönsaker och kycklingdelar.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött Kyckling
Måltid
Förrätt Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

    Kycklingspett

  • grillspett (Träspett läggs i blöt 30 min. innan användning)
  • 750 g kycklinglårfilé gärna majskyckling
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • Blue cheese dipp

  • 3 dl gräddfil
  • 140 g blue cheese smulad
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • Grönsaksstavar

  • morot
  • paprika
  • sparris
  • vårlök
  • endiveblad

Tillagning

  1. Tänd en grill och fördela kolen så att du får en aktiv del och en inaktiv del.
  2. Lägg kycklingen på ett fat, blanda kryddorna och klappa in dem i filéerna. Trä därefter på dem på spett.
  3. Blanda gräddfil och blue cheese med en gaffel, tryck till och mosa osten så smakerna kommer ut i gräddfilen. Smaka av med honung och salt.
  4. Skölj och skala grönsakerna, och skär därefter dem i önskat format.
  5. Grilla kycklingen först aktivt över kolen för att få färg, lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Använd stektermometer vid 80 graders innertemperatur är kycklingen färdig.
  6. Smaklig spis!