Lasagne aperte su fonduta di gorgonzola

Betyg (01 röst)

Kategori
Kött | Pasta
Tillfälle
Vardagsmat

Beskrivning

Öppen lasagne med gorgonzolakräm – ett annorlunda och lite lyxigare sätt att servera en lasagne.

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
  • 1 dl riven parmesanost

Kycklingsås

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ dl vitt vin
  • ¼ vitkålshuvud
  • 2 kvistar timjan
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Fonduta di gorgonzola

  • 1 ½ dl grädde
  • 150 g gorgonzola (välj en mild variant - dolce, eller en blandning mellan gorgonzola och mascarpone - duetto)
  • Salt och peppar

Rödlökssallad

  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • Peppar

Tillagning

    Kycklingsås

    1. Finhacka purjolök, morot och vitkål i lika stora bitar och fräs på medelvärme i olivolja.
    2. När grönsakerna har blivit mjuka, ta dem ur stekpannan och lägg åt sidan.
    3. Skär kycklingen i små bitar på 1 cm och fräs i samma stekpanna på hög värme i 2 msk olivolja.
    4. När köttet har fått fin färg, häll på vinet och låt alkoholen ånga bort.
    5. Smaka av med salt och peppar och krydda med timjan.
    6. Häll tillbaka grönsaksblandningen i pannan och låt stå en stund på låg värme tills smakerna gått in I varandra.

    Fonduta di gorgonzola

    1. Värm grädden utan att den kokar. Ta av från spisen och häll i gorgonzolan i mindre bitar.
    2. Rör om så att du får en slät sås. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

    Lasagne

    1. Dela lasagneplattorna i bitar på 8x8 cm. Koka dem i saltat vatten.
    2. Lägg lite gorgonzolasås på botten av ett djupt fat.
    3. Lägg på den första lasagneplattan, 2-3 msk av kycklingblandningen, gorgonzolasås och lite parmesanost. Gör flera lager.
    4. Garnera med färsk timjan och servera med rödlöksallad.

    Rödlökssallad

    1. Skiva rödlöken så tunt du kan.
    2. Blanda i en skål med resten av ingredienserna.
    3. Låt stå ca en timme innan servering så att löken mjuknar.
    4. Smaka av med peppar.

    Tips:

    1. Trött på att hacka? Kör alla grönsaker i matberedaren istället.

Rekommenderad dryck

Kanonkop Kadette Cape Blend 2016 (St)

Ett fylligt och fruktigt vin med karaktär av rostade fat, inslag av svarta vinbär, björnbär och mörk choklad. ...
Pris: 129:- (75 cl)
Kanonkop Estate Pinotage 2016

Kanonkop Estate Pinotage 2018 (St)

Ett fylligt och smakrikt vin med tydlig karaktär av franska fat, inslag av björnbär, choklad och viol. ...
Pris: 299:- (75 cl)

Marqués de Arienzo Gran Reserva 2007 (Ri)

Tegelröd färg. Stor generös doft av mognad och fat. Inslag av torkad frukt, dill och vanilj. Lång och mogen...
Pris: 189:- (75 cl)
Salentein Barrel Selection Malbec 2016

Salentein Barrel Selection Malbec 2016 (Ar)

Stor doft av mörka bär, plommon, dadlar och en genomgående ton av svarta vinbär. Där finns också ljusare och...
Pris: 149:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close