Kött

Lasagne con zucca e pancetta

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Lasagne kan varieras i oändlighet. Varför inte testa nya smaker? Här lite höstliga smaker av pumpa och bacon.

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
  • 1 pkt bacon
  • ½ chili (urkärnad om man föredrar mildare smak)
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 dl riven parmesan

Pumpakräm

  • 1-2 butternutpumpor
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Béchamelsås

  • 40 g smör
  • 40 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

Pumpakräm

  1. Dela pumpan i mindre bitar och ta bort kärnorna.
  2. Ugnsbaka bitarna i 25-30 minuter. När de är klara lossnar skalet lätt.
  3. Skala pumpan och häll köttet i en bunke. Tillsätt olivolja, ½ dl vatten och vitlök.
  4. Stavmixa tills du får en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Béchamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull med höga kanter och tillsätt mjölet.
  2. Rör till en jämn smet.
  3. Blanda i mjölken lite i taget så att det inte blir några klumpar.
  4. Låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar.

Lasagne

  1. Finhacka och blanda chili och rosmarin.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
  3. Häll lite av pumpakrämen på botten av en djup ugnsform.
  4. Lägg på ett lager lasagneplattor.
  5. Häll på pumpakräm, några skedar béchamelsås, några strimlor bacon, lite parmesanost och lite av kryddblandningen.
  6. Gör flera lager och avsluta med pumpakräm, béchamel, bacon och parmesan.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Garnera med pinjenötterna och färsk rosmarin, servera.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close