Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Helsteka lammracks i ugn blir så gott, det blir mört, saftigt och smakrikt. Det är ju egenligen lammkotletter i ett köttstycke och lammracks är verkligen en lyckad styckningsdetalj. Perfekt vid större sällskap, enkel att hantera och lättsam servering. Lamm har sin bästa säsong på hösten och passar därför fint ihop med nyskördade grönsaker och rotfrukter. Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekning av lammracks. Paprikasåsen kan tillagas i förväg och så användbar till många andra maträtter som tillbehör. I glasen häller vi ett rött vin med stor fyllighet och smakrikedom. Smaklig spis!
Tipset:
Marinera gärna köttet dagen innan och förvara i kyl. Då kommer köttet ta åt sig mer smak av marinaden.
Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.
Letar du efter ett passande vin? Läs här hur du skall tänka med vin till lamm!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.