Peperoni ripieni con salsiccia e riso

Betyg (0 röster)

Kategori
Kött
Tillfälle
Brunch

Beskrivning

Paprikor fyllda med salsiccia och ris. Servera tillsammans med en matigare sallad eller andra smårätter.

 

Ingredienser

  • 6 paprikor, blandade röda och gula
  • 2 salsicciakorvar, ca 400 g
  • 1 dl risottoris
  • 3 dl vatten
  • 20g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 purjolök, ca 120 g
  • ½ dl vitt vin
  • olivolja
  • 200g provoloneost eller annan vällagrad ost
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka upp 3 dl vatten med 1 tsk salt.
  3. Smält smöret i en stekpanna och häll i riset.
  4. När fettet har sugits upp av riset, häll i det kokta vattnet lite i taget. Tillaga i ca 12 min. Riset kommer inte att vara helt klart, det är meningen.
  5. Häll i parmesanosten i riset och blanda.
  6. Förväll paprikorna i kokande vatten i 10 minuter.
  7. Skär bort ”locket” på paprikorna och spara undan.
  8. Ta ur kärnhusen och skär ur det vita fruktköttet.
  9. Finhacka purjolök i en matberedare. Fräs den i 2 msk olja tills att den blir mjuk, men utan att den får färg.
  10. Häll på vinet och fortsätt tillaga i 2 minuter eller tills att vätskan kokat bort. Stäng av.
  11. Finhacka persilja och skär provoloneosten i kuber.
  12. Smula sönder salsiccian och lägg den i en skål. Blanda salsiccian med det kokta riset, purjolöken, hälften av persiljan, osten, salt och peppar.
  13. Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem i en ugnsform med höga kanter. Ringla över lite olivolja.
  14. Grädda i ugnen i 25 minuter. Strö över resten av persiljan och servera.

Rekommenderad dryck

villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)
Villa Puccini Riserva

Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2016 (It)

Beni Duilio Castellani Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt...
Pris: 139:- (75 cl)
inycon syrah

Inycon Syrah Organic 2018 (It)

Inycon Shiraz Appassimento är mjukt och fylligt vin med karaktär av plommon, lakrits, och mörka körsbär. Doften är...
Pris: 79:- (75 cl)
en flaska paul jaboulet gigondas

Paul Jaboulet Gigondas ”Pierre Aiguille” 2017 (Fr)

Aromer av mogna körsbär, örtighet med balanserade tanniner.
Pris: 229:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close