Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse
Kött

Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

En mycket smakrik liten smörgås som passar utmärkt som förrätt till en mer avslappnad måltid. Gör du dom mindre passar du utmärkt som tilltugg medan gästerna samlas.

Sobrasada är en bredbar korv från Spanska övärlden i Medelhavet. Den är kryddig med smak av paprika.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Färsk baguette
  • Sobrasada (bredbar korv från mallorca)
  • tryffelhonung
  • krasse

Tillagning

  1. Ringla lite olja på bröden och rosta i ugnen i 5 min på 200C eller tills de fått fin färg.
  2. Ta av skinnet från sobrasadan och smeta på köttet brödet.
  3. Grilla överst i ugnen i 1-2 min på maxvärme.
  4. Ringla över honungen och toppa med krasse. Servera direkt medans den forfarande är lite varm.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close