Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

Betyg (03 röster)

Kategori
Kött
Tillfälle
Brunch

Beskrivning

En mycket smakrik liten smörgås som passar utmärkt som förrätt till en mer avslappnad måltid. Gör du dom mindre passar du utmärkt som tilltugg medan gästerna samlas.

Sobrasada är en bredbar korv från Spanska övärlden i Medelhavet. Den är kryddig med smak av paprika.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • Färsk baguette
  • Sobrasada (bredbar korv från mallorca)
  • tryffelhonung
  • krasse

Tillagning

  1. Ringla lite olja på bröden och rosta i ugnen i 5 min på 200C eller tills de fått fin färg.
  2. Ta av skinnet från sobrasadan och smeta på köttet brödet.
  3. Grilla överst i ugnen i 1-2 min på maxvärme.
  4. Ringla över honungen och toppa med krasse. Servera direkt medans den forfarande är lite varm.

Rekommenderad dryck

Bodegas Beronia ekologico rioja nigab

Beronia Ecológico 2018 (Ri)

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med...
Pris: 95:- (75 cl)
Bodegas Beronia Reserva rioja nigab

Beronia Reserva 2015 (Ri)

Stor, klassiks doft av vanilj, tobak och läder. Medelfylligt vin med smak av mörka bär, torkade kryddor och läder.
Pris: 159:- (75 cl)
Bodegas Beronia gran reserva rioja nigab

Beronia Gran Reserva 2011 (Ri)

Vinet har en klar, rödorange färg. Stor, klassisk doft av torkad frukt, hallon och tobak. Inslag av torkade örter och...
Pris: 249:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel
Kött

Bakad anka med sötpotatispuré, bränd picklad lök och körvel

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close