Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

Rostad baguette med sobrasada, tryffelhonung och krasse

En mycket smakrik liten smörgås som passar utmärkt som förrätt till en mer avslappnad måltid. Gör du dom mindre passar du utmärkt som tilltugg medan gästerna samlas. Snabbt och enkelt och så gott. Till detta ett spanskt vin från Rioja, en utmärkt kombo till Sobrasada.

Sobrasada är en bredbar korv från Spanska övärlden i Medelhavet. Den är kryddig med smak av paprika. Receptet anpassas till antalet personer som kommer till matbordet.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

30 minuter

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
6 portioner
Betyg (10 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • färsk baguette
  • olivolja
  • sobrasada (bredbar korv från Mallorca)
  • tryffelhonung

Tillagning

  1. Ringla lite olivolja på bröden och rosta i ugnen i 5 min på 200C eller tills de fått fin färg.
  2. Ta av skinnet från sobrasadan och smeta på köttet brödet.
  3. Grilla överst i ugnen i 1-2 min på maxvärme.
  4. Ringla över honungen och toppa med krasse. Servera direkt medans den forfarande är lite varm.