ryggbiff på tallrik med dragonsås och rostade potatisar

Ryggbiff med rostad potatis, dragonmajonnäs och bakad tomatsallad

Betyg (02 röster)

Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
60

Beskrivning

En ryggbiff med dragonsås är inte varje dag man äter. Men oj så gott. Tillsammans med ugnsbakad och örtsmakande potatis blir det ännu bättre.

Ryggbiff är det som sitter mellan entrecôten och rostbiffen på utsidan av ryggraden. Ofta kallar vi den även för utskuren biff. När den skivas med ben och filé hittar vi den som T-benstek hos slaktaren. Kanske inte att du hittar den hos ICA men går du till mer välsorterad chark finns det säkert.

Ingredienser

  • 700-800 gr ryggbiff
  • 800-1000 gr delikatesspotatis
  • 1-2 msk torkad timjan
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 3-4 dl neutral olja
  • Mixad grönsallad
  • 4st schalottenlök
  • 4st nävar körsbärstomater

Tillagning

  1. Dela tomaterna på hälften och lägg på en plåt. Drizzla över lite olivolja och baka i ugnen på 100C i 1-2h. När halva tiden gått lägger du på strimlad schalottenlök och blandar runt försiktigt. Ta ut och låt svalna. Salta och peppra efter smak. Spara till senare.
  2. Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Lägg på en plåt och drizzla över olivolja, salt och torkad timjan. Rosta i ugnen på 200C ca 40-50 min.
  3. I en behållare för stavmixer knäcker du ägg och äggula. Addera vinäger, dijon och mixa lätt så allt blandas med en stavmixere. Addera olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Addera hackad dragon och persilja och smaka av med salt
  4. Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra båda sidor. Stek i panna med olja och smör och ös köttet efter vändning hela tiden tills innertemp på 54C. Låt vila 15 min innan du skär upp.
  5. Blanda bakad tomat och lök med mixsalad. Smaka av med salt.

Rekommenderad dryck

Hartenbergs Cabernet Sauvignon Sydafrika Stellenbosch Nigab vin rödvin

Hartenberg Cabernet Sauvignon 2018 (St)

Stor generös doft av mörka bär och ekfat med inslag av vanilj, choklad, mogna mörka körsbär och liten lakritston...
Pris: 175:- (75 cl)
hartenberg shiraz nigab vin stellenbosch

Hartenberg Shiraz 2018 (St)

Hartenbergs Shiraz har en elegant lite pepprig doft med körsbär, viol och fruktiga toner med inslag av björnbär...
Pris: 200:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

how to råbiff nigab
Kött

How to Råbiff

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close