Kött

Salsiccia al limone e parmigiano

Dela

Betyg (01 röst)

Varför inte göra er egen lilla korv? Här ett recept på en smakrik salsiccia. Se till att ha gott om plats och lite tid på er.

Ingredienser

  • ½ kg fläskkött
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven citronzest (rivet skal av ca ½ citron)
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 tsk havssalt (eventuellt mer)
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2,5 m fjälster (svintarmar) behöver du för att stoppa din korv.

Tillagning

  1. Riv citronskalet, riv osten och finhacka persiljan.
  2. Skär köttet i mindre bitar, ca 1,5 cm. Lägg köttet i skålen.
  3. Blanda köttet med apelsinskal, ost, persilja, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Blanda med händerna.
  4. Innan ni stoppar er ”salsiccia”, försäkra er om att köttet är korrekt smaksatt såhär:
  5. Mal en liten bit kött (ett smakprov) och smaka av. Behövs det mer krydda? Vill man inte smaka rått kött så kan man steka det lite. Gör om tills önskad smak uppnåtts.
  6. Förse köttkvarnen med korvhornet.
  7. Sätt fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret till en ca 40 cm lång korv.
  8. Därefter, forma den långa korven till mindre korvar på ca 8-10 cm.
  9. Gör om punkt 6 och 7 tills att allt kött är slut.
  10. Stek korven på låg värme till att börja med och därefter öka temperaturen till 6-7 på induktionshäll.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close