Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Nog vill vi alla äta en god och mustig kycklinggryta till middag då och då. Gärna ett ”långkok” på rotfrukter och vin, som kokas ihop till en smakrikedom som förflyttar oss till det italienska köket. Grytan serveras tillsammans med ett ris som är smaksatt med saffran, persilja och pinjenötter. Det här är en maträtt att bjuda hela tjocka släkten på och dessutom en njutning för ögat. Vi äter och njuter av måltiden med alla våra fem sinnen. Till den här maträtten behöver inte vinet vara solisten utan det ska vara bussigt och klunkvänligt. Varför inte ett vin från Villa Puccini?
Tipset: Använd gärna majskycklinglår för ett godare och fylligare resultat. Lycka till och smaklig spis.
Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.