Stekt fläsk med löksås

en tallrik med stekt fläsk och löksås

Stekt fläsk med löksås

Kan det bli mycket mer svenskt och klassiskt än stekt fläsk med löksås? Det är husmanskost när det är som bäst och enklast. En bra löksås är inte lätt att hitta på restaurang idag så det får vi passa på att lära oss att göra hemma. Behövs ett recept? Ja, kanske för de nya kockarna och för att hålla rätten vid liv. Spara den i dina bokmärken. Gör en mapp som heter recept och lägg till detta som första receptet.

Att dricka till stekt fläsk med löksås

En öl är såklart alldeles underbart gott att dricka till detta men även ett glas fruktigt och klassiskt rödvin. Här rekommenderar vi Parallèle 45. En god och enkel Rhône.

Tillagningstid

45

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45
Antal
4 portioner
Betyg (4 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • 600 g rimmat fläsk
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 3-4 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Tillagning

  1. Koka potatisen.
  2. Stek fläsket i smör i stekpanna så det får en fin krispig yta. Peppra lite.

Löksås

  1. Värm mjölk och grädde i en kastrull.
  2. Skala och strimla löken och lägg den i en kastrull med smör. Svetta löken så den blir mjuk och glansig.
  3. Red av med mjöl och häll över den varma mjölkblandningen.
  4. Smaka av med salt, peppar och socker.


  1. Servera med kokt potatis.