Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller!
Kött

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon vi ätit! Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så funkar köpta också.

Underbart god rätt som du enkelt kan göra och ställa fram på bordet så att gästerna kan bygga sina egna tacos. Ett måste för alla tacoälskare, och alla andra också.

Smaklig spis!

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

Bröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 50 gram smör
  • En nypa salt
  • 3 dl kokande vatten

Kryddmix

  • enbär
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • rosmarin

Fyllning

  • Dovhjort eller annan vilt
  • Ägg
  • Vitvinsvinäger
  • Dijonsenap
  • Rapsolja
  • Västerbottenost
  • Endivsallad
  • Persilja
  • Silverlök
  • Kantareller
  • Ättika
  • Socker

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt och smula i smöret i mjölet så det är fint fördelat. Slå över kokande vatten och rör till en deg. Rulla små bollar som du sedan kavlar ut till tortilla. Stek i torr panna ca 30 sek på båda sidor. Förvara i en handduk till servering.
  2. Putsa kantarellerna och lägg i en 1-2-2 lag (ättika, socker, vatten) Låt ligga i minst 20 min men gärna mer.
  3. Mixa enbär, salt, svartpeppar, timjan och rosmarin till en kryddmix. Spara till senare.
  4. Gör en majonnäs med ägg, dijonsenap, vinäger och olja. När majonnäsen gått ihop adderar du riven västerbottenost och mixar slät. Smaka av med salt.
  5. Dela endivsallad i 6 klyftor och stek i lite olja i en panna. Salta.
  6. Strimla köttet så tunt du kan. Krydda rikligt med kryddmixen och stek i lite olja på hög värme tills det fått färg.
  7. Stek persilja i olja på medelhög värme i 1–2 min. Lägg över på hushållspapper och låt rinna av. Salta.
  8. Lägg salladsklyftan i botten, på med majonnäsen, köttet, kantarellerna, löken, lite mer majonnäs och toppa med friterad persilja.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close