Kött

Zucchine ripiene di carne trita

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Zucchini fyllda med köttfärs – servera tillsammans med bandspagetti och en lättare sallad.

Ingredienser

  • 3 zucchini (flera om de är små)
  • 500 g blandfärs
  • 1 stor potatis av fast sort
  • ½ gul lök
  • Olivolja
  • ½ dl riven parmesan eller liknande
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • Zest från ½ citron
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och riv löken. Fräs i 2 msk olja tills den blir mjuk men utan att den får färg.
  4. Koka zucchinin i saltat vatten i 10 minuter. Lyft över till en tallrik och låt svalna.
  5. Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked.
  6. Blanda köttfärsen med den stekta löken, parmesan, rosmarin, citronzest, salt och peppar.
  7. Grovmosa potatisen med en gaffel och smaksätt med 2 msk olja, salt och peppar.
  8. Fördela potatisröran på botten av zucchinihalvorna och lägg på köttblandningen. Pressa inte ner köttet, låt det hellre ligga luftigt.
  9. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, tills de fått fin färg och köttet är tillagat.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close