Kategori: Kyckling
Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Kyckling

Hönsfåglar har livnärt människor i alla kulturer i årmiljoner. Höns med sina kycklingar är det mest utbredda av alla matdjur. Man tror att den lilla fågeln spridit sig från Indien. Länge åt man äggen, lät kycklingen växa till en fullvuxen höna, för att sedan slakta den, men till och med i det gamla rom födde man upp kycklingar som mat.

Kyckling älskas i alla länder och det finns mängder med recept i snart sagt varenda matkultur. Kycklingkött är ett milt och neutralt kött som låter sig anpassas till den kryddning man ger den. I Indien är Tikka Masala en rätt som exporterats över hela världen. I Cajunköket badar kycklingen i kryddiga såser och i Sverige är helgrillad kyckling näst intill en nationalrätt, som i stort sett varenda livsmedelsbutik erbjuder färdiggrillad. Saffran är en krydda som är särskilt lämplig till kyckling. Prova gärna att laga en salviadoftande kycklinggryta med saffran, ris med pinjenötter. Vilket vin man väljer till kyckling varierar. Till mildare kycklingrätter är lättare rödvin att rekommendera, eller druviga och fruktiga vita viner. Grillad kyckling och mer smakrika rätter behöver ett kraftfullare vin, till exempel en merlot. Till kycklingsallader och buffékyckling är rosévin en val som ofta fungerar mycket bra.

Läs mer
kyckling i ugn med toscanska smaker
Kyckling

Hel kyckling i ugn med Toscanska smaker

Kyckling cacciatore (jägarkyckling)
Kött

Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Kött

Kycklingspett med grönsaker och blue cheese dipp

Kött

Salviadoftande kycklinggryta med saffran och pinjenöts-ris

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close