Kategori: Lamm
Örtstekt lammracks med krämig paprikasås och dill- och citronrostad potatis

Lamm

Får kan vara världens äldsta husdjur, vi vet att människan höll får och lamm som boskap flera tusen år före vår tideräkning. Man tror att bruket att äta lamm spridit sig från mellersta östern. Lammkött spelar dessutom en viktig roll i världsreligionerna. Lamm går att variera på väldigt många sätt och är ett smakrikt, och rätt behandlat, alldeles underbart kött.

I Sverige ökar försäljningen av lammkött för varje år. Många menar att djurhållningen av lamm har fördelar som nötköttsindustrin saknar. Vi äter lamm på många sätt, som rostbiff, grytor, filé, racks, bringa och mycket mera. Lamm är ett riktigt mört och mångsidigt kött. Rätt tillagat är lamm ett av kökets allra främsta prakträtter. Vitlök och rosmarin är två verkliga lammkompisar. Att grilla lammracks eller ugnssteka kotletter i rikligt med vitlök och örter får hela köket att dofta paradis. Prova till exempel att laga örtstekta lammracks eller en parmesanspäckad lammstek. Lammkött är ett mycket vinvänligt kött, kanske det mest vinvänliga av alla kötträtter. Bland de röda vinerna passar ofta smakrika och fylliga viner, men även kryddiga och lite strävare viner som en Barolo, eller en bättre pinot noir kan vara helt ljuvligt till lamm. Väljer du vita viner är kan smörig fatlagrad chardonnay eller en bourgogne fungera mycket bra.

 

Läs mer
Shepherd’s paj med whisky och tallrik
Kött

Shepherd’s D.E.W. – en modern version av den irländska klassiska pajen

färdig lammstek
Kött

Parmesanspäckad lammstek med rostad rödvinspotatis

Lammrosbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts
Kött

Lammrostbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts

Grillad lammfile med örtolja, rostad potatis och mojo rojo
Kött

Grillad lammfilé med örtolja, rostad potatis och mojo rojo

GRILLAD LAMMENTRECOTE MED WOKADE CITRON- OCH ROSMARINBÖNOR
Kött

Grillad lammentrecôte med wokade citron och rosmarinbönor

Lammfilé med rödvinssås, bakad spetskål, tryffelmanchego och hasselnöt
Kött

Lammfilé med rödvinssås, bakad spetskål, tryffelmanchego och hasselnöt

ett bord fullt med grillad mat
Kött

Braai-grill på sydafrikanska

maträtt med vingflaska
Kött

Lammkotletter med grönkålssallad

Örtstekt lammracks med krämig paprikasås och dill- och citronrostad potatis
Kött

Örtstekt lammracks med krämig paprikasås och dill- och citronrostad potatis

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close