Kategori: Mackor
Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark

Mackor

Bröd med kött ost eller något annat pålägg kan varieras i det oändliga. Det finns säkerligen ingen annan kombination än just bröd och tillbehör som är så spridd över världen. Ett gott bröd, med utvalda tillbehör kan vara alltifrån en enkel snabbmacka till gastronomi i världsklass. Mackan skulle vi inte klara oss utan.

En lite arbetad smörgås som en räkmacka eller bookmaker toast tillhör våra köksfavoriter. Ett bra bröd med gott pålägg kan varieras i det oändliga. Det finns nästan ingenstans där inte bröd möter pålägg. Bröd passar till allt, från fisk till fågel och allt däremellan. Det är ingen slump att varenda restaurang i världens alla matkulturer serverar bröd till maten. En Bruschetta med smak av Italien, en toast Skagen med smak av västerhavet eller en wrap fullproppad med asiatiska tillbehör är mat när mat är som allra som allra godast. Prova en Bruchetta med grillad paprika eller en räktoast med fänkål, eller halstra en tonfisk och servera på rostat surdegsbröd. Vad man väljer för vin till sin macka beror helt på vilka tillbehör den dekorerats med. Havets läckerheter som räckor och lax går ofta bra till en Chablis eller en krispig chardonnay, medan mer köttiga finmackor gifter sig med rödvinerna.

Läs mer
små mackor med mozzarella
Mackor

Toast med riven tomat, basilika och vispad buffelmozzarella

smörgåstårta med sofia henriksson
Mackor

Smörgåstårta med räkor och hummer

en tonfiskmacka med ett glas öl
Fisk

Halstrad tonfisk på surdegsbröd med fänkål och tigermajjo

smörgås med smält ost
Mackor

Bikini med pata negra, tallegio och parmesan

Asiatisk tonfiskröra på rågbröd med chilipicklad gurka
Fisk

Asiatisk tonfiskröra på rågbröd med chilipicklad gurka

Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark
Mackor

Tapas med grillad jätteräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark

Räktoast med fänkål
Mackor

Räktoast med fänkålssallad

flaska med honung och mackor
Mackor

Chèvre et figues – getost och fikonmacka

bruschetta med paprika och rödlök
Mackor

Bruschetta med karamelliserad rödlök

bruschetta med paprika och rödlök
Mackor

Bruschette med grillad paprika

svartkål på bröd
Mackor

Bruschette con cavolo nero e crema di cannellini

små hamburgare
Mackor

Panini Latte med taleggio och parmaskinka

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close