Bruschette con cavolo nero e crema di cannellini

Betyg (0 röster)

Tillfälle
Brunch

Beskrivning

Svartkål är något som Italienarna alltid vårdat i sitt kök. Den har en underbar smak som här lyfts fram med vitlök, chili och olivolja. Tillsammans med cannellini-bönor på vitlöksbröd är detta ett underbart sätt att starta middagen.

Ingredienser

Cavolo nero

  • 1 knippe svartkål
  • ½ chili (urkärnad om man föredrar mild smak)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar

Crema di cannellini

  • 250 g kokta cannellinibönor
  • ½ citron, saft
  • Salt och peppar

Servering

  • Vitt bröd, t ex surdegslimpa
  • 1 vitlöksklyfta

Tillagning

    Cavolo nero

    1. Skiva chilin och skala vitlöksklyftan. Pressa klyftan lätt med ett knivblad så ger den mer smak.
    2. Värm oljan i en stekpanna och fräs chili och vitlök. Rör om ofta så att vitlöken inte bränns.
    3. Skölj kålen och skär bort stjälken. Skär bladen i mindre bitar.
    4. Häll kålen i samma stekpanna som oljan och rör om så att smakerna går in i varandra. Salta och häll på vatten.
    5. Lägg på locket och tillaga 10 minuter på medelvärme.
    6. Lyft av locket och fortsätt tillaga tills kålen är mjuk och vattnet avdunstat.
    7. Stäng av värmen och smaka eventuellt av med salt och peppar. Rör om och låt svalna.

    Crema di cannellini

    1. Mixa cannellinibönorna till en slät kräm.
    2. Salta, peppra och blanda i citronsaft.
    3. Smaka av.

    Bruschette

    1. Sätt ugnen på 220 grader med grill funktion.
    2. Skär brödet i skivor på ca 2 centimeter och fördela på en plåt.
    3. Grädda ca 5 minuter, de ska få en krispig yta.
    4. Ta ur brödet ur ugnen, dela vitlöksklyftan i två och gnid in ena sidan av brödet.
    5. Ringla över lite olivolja.
    6. Bred på ett lager med cannellinikräm och avsluta med svartkålen, servera.

Rekommenderad dryck

magnumflaska urra di mare

Mandrarossa Urra di Mare Sauvignon Blanc 2019 (It)

Urra di Mare har en halmgul färg med små nästan skimrande inslag av grönt. Doften är frisk med citrus, persika...
Pris: 249:- (150 cl)

Speri Ripasso 2018 (It)

Ett medelfylligt och elegant vin med smak av körsbärskärnor, fat och kryddor. ...
Pris: 175:- (75 cl)
villa puccini helflaska

Villa Puccini Toscana 2016 (It)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close