Räktoast med fänkål

Räktoast med fänkålssallad

Betyg (06 röster)

Måltid
Förrätt
Antal
4
Tillagningstid
30 minuter

Beskrivning

Räktoast är en sån där förrätt som i princip alltid går hem! Här kommer en variant på klassikern med en liten twist av tunt skivad fänkål och citron som ger det där lilla extra till en gammal favorit. Ett vitt fruktigt vin gärna med lite extra sötma gifter sig bra med räkorna. Smaklig spis!

Tips!
Om man använder skalade räkor i lake, så är det viktigt att låta räkorna rinna av ordentligt innan man lägger upp dem.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 1 st fänkål, tunt skivad, använd gärna mandolin 2 cl pressad citron 3 msk kallpressad rapsolja 400 g handskalade räkor 15 dillvippor, finfördelade 4 st skivor levainbröd 2 msk tomatpuré, av bättre sort nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur. Vänd ner dillen i räkorna. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med resterande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

Rekommenderad dryck

en flaska vilarnau cava
Ekologisk

Vilarnau Organic Brut Nature (Ca)

Ljus, gul färg och små, fina bubblor. Fruktig, elegant doft med inslag av päron och gula plommon. Helt torr, frisk ...
Pris: 109:- (75 cl)
Vilarnau Organic Brut Rosé

Vilarnau Organic Brut Rosé (Sp)

Vilarnau Organic Brut Rosé är frisk, fruktig och smakrik med toner av mogna hallon och jordgubbar – utmärkt att...
Pris: 99:- (75 cl)
Turckheim Pinot Gris Organic 2015
Ekologisk

Turckheim Pinot Gris Organic 2019 (Al)

Ett kraftpaket fyllt till bredden av exotiska frukter, fikon, persika och vissna löv. Doften är ”skogig” med en...
Pris: 139:- (75 cl)
Turckheim Riesling Organic 2016
Ekologisk

Turckheim Riesling Organic 2020 (Al)

Torrt och fruktigt Alsacevin med en frisk syra och en sublim smak av fläderblom, gröna äppel och citrusfrukter...
Pris: 129:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

bruschetta med paprika och rödlök
Mackor

Bruschetta med karamelliserad rödlök

små blad med räkor på och lök
Skaldjur

Räkfyllda hjärtsalladsblad med syrad lök och ingefära

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close