Räktoast med fänkål
Mackor

Räktoast med fänkålssallad

Dela

Betyg (0 röster)

Räktoast är en sån där förrätt som i princip alltid går hem! Här kommer en variant på klassikern med en liten twist av tunt skivad fänkål och citron som ger det där lilla extra till en gammal favorit.

Tips!
Om man använder skalade räkor i lake, så är det viktigt att låta räkorna rinna av ordentligt innan man lägger upp dem.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 1 st fänkål, tunt skivad, använd gärna mandolin
  • 2 cl pressad citron
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 400 g handskalade räkor
  • 15 dillvippor, finfördelade
  • 4 st skivor levainbröd
  • 2 msk tomatpuré, av bättre sort
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
  2. Vänd ner dillen i räkorna.
  3. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med resterande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.
  4. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close