Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark
Mackor

Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark

Dela

Betyg (03 röster)

Vem älskar inte Tapas! Denna bräda är utmärkt till fördrinken och är dessutom enkel att göra. Se till att köpa rödräkor eller liknande som är certifierat hållbart fiskade.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

 • Rödräkor
 • Baguette
 • Majonnäs
 • Citron
 • Manchego
 • Balsamvinäger (trögflytande)
 • Serranoskinka
 • Salchichón (salami)

Tillagning

 1. Blanda majonnäs med citronskal, citronsaft och smaka sedan av med salt.
 2. Skala rödräkorna och var noga med att ta bort strängen med avföring som sitter på ryggen. Gnid in rödräkorna med olja och grilla dem i torr panna. Gnid in brödskivorna med olja och grilla sedan dem i samma grillpanna.
 3. Lägg citronmajonnäs på baguetten och toppa med en rödräka och krasse.
 4. Lägg upp allt på en skärbräda och ställ fram mitt på bordet så att gästerna kan hugga in.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close