Måltid: Huvudrätt
topp bild på landskap

Huvudrätt

Vi förstår dig. Varmrätter är middagens höjdpunkt, det är därför de också kallas huvudrätter. Men alltför ofta faller vi in i gamla spår och tenderar att återanvända samma gamla trötta husmorsrecept, om och om igen, eller så vågar vi inte prova något nytt. Kanske vankas det en storslagen nyårsmiddag eller en nervös, intim middag med den nya dejten. Då kan det vara bra att ha ett ess i rockärmen i form av en minnesvärd huvudrätt som kittlar gourmandgommen och får hakor att slå i golvet. En middag man kommer ihåg, helt enkelt. Misströsta icke!

Av den anledningen har vi samlat recept på varmrätter och huvudrätter som man definitivt minns. Kanske en lammfilé? Eller varför inte en krämig risotto? Här finns enkla, läckra varmrätter som man snabbt får klart, och som gynnar såväl hälsa som klimat. Ta del av lyxiga varmrätter för de fina festerna och inspirerande recept för när kreativiteten tryter. Oavsett om du väljer fågel, fisk eller mitt emellan har vi tipsen till dig.

Läs mer
smörgåstårta med sofia henriksson
Mackor

Smörgåstårta med räkor och hummer

filip poon tallrik med pasta
Pasta

Gräddig bacon- och zucchinipasta med Filip Poon

filip poon pasta norma med en tallrik pasta
Pasta

Pasta Norma – med Filip Poon

lax i ugn på en tallrik
Fisk

Lax i ugn med ört och citrontäcke, fetaostkräm och zucchinisallad

svamprisotto
Vegetariskt

Risotto med parmesan och svartkål

en tallrik med spagetti
Pasta

Spaghettata di mezzanotte

Shepherd’s paj med whisky och tallrik
Kött

Shepherd’s D.E.W. – en modern version av den irländska klassiska pajen

en bakad rödbeta med blomkål på en tallrik
Vegetariskt

Rostad rödbeta med blomkålskräm, fetaost och brynt smör

en bakad röding tillsammans med pure av blomkål
Fisk

Bakad röding med blomkål & palsternackspuré, spräckt sandefjordsås och rostad blomkål

Rödvinsbresserad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål
Kött

Rödvinsbrässerad oxkind med potatispuré, bränd syltlök, champinjon och råstekt brysselkål

Skogssvampravioli
Pasta

Skogssvampravioli med brynt smör, marconamandel och rosmarin

Nässelsoppa med vaktelägg och gräslöksblommor
Soppa

Nässelsoppa med vaktelägg och gräslöksblommor

Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme
Kött

Grillad Top Blade med sommarsallad och Mascarponecreme

en tonfiskmacka med ett glas öl
Fisk

Halstrad tonfisk på surdegsbröd med fänkål och tigermajjo

grillad entrecote med salviasmör på tallrikar
Kött

Grillad entrecôte med salviasmör och panzanella

färdig lammstek
Kött

Parmesanspäckad lammstek med rostad rödvinspotatis

maträtten Bobotie på en tallrik
Kött

Bobotie – Sydafrikas nationalrätt

tallrik med risotto och flankstek
Kött

Rödbetsrisotto med fylld flankstek

kyckling i ugn med toscanska smaker
Kyckling

Hel kyckling i ugn med Toscanska smaker

Lammrosbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts
Kött

Lammrostbiff Provencale med örtsmör, råstekt potatis och råstekta haricot verts

Kalvfile med råraka, semitorkad tomat och rödvinssås
Kalv

Kalvfilé med råraka, semitorkad tomat och rödvinssås

Sotad lax med pac choi och brynt sojasmör
Fisk

Sotad lax med pak choi och brynt sojasmör

smörgås med smält ost
Mackor

Bikini med pata negra, tallegio och parmesan

tallrik med Moules marinières med smak av Thailand
Fem variationer på Moules marinières

Moules marinières med smak av Thailand

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close