pasta i tallrik med en flaska vin

Kantarellpasta med brynt smör och persilja

Betyg (01 röst)

Tillfälle
Nyårsmat

Beskrivning

En pasta med kantareller så här till hösten när det finns svampar är ett måste. Enkelt och gott och kan i princip tillagas medan gästerna samlas i köket. Bara att svepa runt pastan i pannan och servera en snurra spagetti på tallrikarna medans gästerna sätter sig vid bordet.

Är det inte svampsäsong finns det alltid torkade svampar att hitta i en välsorterad affär i närheten. Brynt smör och persilja bildar en fin smakbild till denna enkla och goda rätt.

Vinet till detta kan vara både vitt och rött och från lätt till kraftigt. Varför inte prova att servera ett riktigt kraftigt vin som Barolo till? Bara att prova!

Ingredienser

  • Ca 40-50 gr pasta (tunn torkad pasta blir bäst)
  • 1 stor näve kantarell
  • 75-100 gr smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka persilja

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningarna i välsaltat vatten.
  2. Lägg smöret i en kastrull och sätt på högsta värme. När smöret är rejält varmt tillsätter du fint hackad svamp, lök och vitlök. Låt det brynas någon minut men passa så att inte smöret bränns. När smöret är nötigt och svampen något brynt sänker du till låg värme på plattan.
  3. Tillsätt hackad persilja och pastan och rör runt. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp direkt på tallrik och toppa med parmesan, lite svartpeppar och lite mer persilja.

Rekommenderad dryck

en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (It)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 191:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2020 (It)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 131:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close