Jag undrar bara hur mycket salt man behöver för att vongole musslan skall känna sig hemma och spotta ut sanden.
En mycket smakrik och klassisk maträtt från södra Frankrike. Detta är maträtten, när vi vill ha en fläkt av Medelhavets atmosfär, till middag. Nykokt pasta, pinfärska skaldjur och ett glas kallt vitt vin. Plötsligt har vi förflyttat oss till rödvita dukar och dofter från lavendel, vitlök, örter, salt medelhav och kargt solstekt bergslandskap. Vi är i hjärtat av sydfranska matkulturen och här är det pinfärka råvaror som gäller. Antingen direkt ur havet eller från bergslandskapet. Tänk på att välja ett smakrikt vin med hög syra och lång eftersmak, som ett bättre vin från Chablis, till denna underbara maträtt. Bon appétit!
Tipset: Använd samma vin i matlagningen som du tänker servera till maträtten!
Fotot/recept: Erik Dahlström, Livets Goda
Jag undrar bara hur mycket salt man behöver för att vongole musslan skall känna sig hemma och spotta ut sanden.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.