vegans pastarätt

Pasta marinara & valnötsparmesan

Betyg (03 röster)

Tillfälle
Vardagsmat
Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
60 minuter

Beskrivning

Varför inte bjuda på en vegansk pastarätt? Denna rätt innehåller inte något från havet utan namnet anspelar på de fina vågor som är på pastasorten reginette. En fyllig och smakrik tomatsås och en spännande valnötstopping förgyller både till vardag som till fest. Jästflingor hittar du i de flesta livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker och ger förutom B-vitamin en umamitouch till hela rätten. Den lättare stilen på ett rött vin matchar denna maträtt. Buon Appetito!

Ingredienser

Tomatsås

  • 600 g tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 10 st kapris
  • salt & peppar

Valnötstopping

  • 40 g valnötter, frysta
  • 2 msk jästflingor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp reginette, pasta med "vågor"

Tillagning

    Valnötstopping

    1. Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
    2. Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.

    Marinara tomatsås

    1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
    2. Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
    3. Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
    4. Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
    5. Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten.
    6. Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.

Rekommenderad dryck

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell
Ekologisk

Castaño Organic Monastrell 2020 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 214:- (300 cl)
Prego Grande

Prego Grande Appassionante (It)

Generöst fruktig smak av mörka mogna mörka bär och med inslag av choklad och färska örter.
Pris: 89:- (100 cl)
en flaska baffo rosso

Baffo Rosso Chianti 2019 (It)

Baffo Rosso är ett vin som förgyller vardagen. Det är ett pizza- och pastavin som ger en äkta italiensk känsla. Det...
Pris: 77:- (75 cl)
en bag in box inycon appassimento

Inycon Appassimento Organic 2021 – 2 liter (It)

Appassimento-metoden innebär att druvorna torkas och tappar därmed en del av sin vikt innan de pressas och blir till...
Pris: 204:- (200 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Hur kan rätten heta marinara när den inte har något med havet att göra?
Varför kalla toppningen för parmesan när det inte finns någon parmesan i?

Hej Margaretha. Bra frågor! Marinara anspelar med på hur pastasorten ser ut. Med vågor. Ordet parmesan blir här missvisande och vi har ändrat detta till ”topping” nu i receptet. Tack för att du tog dig tid att skriva till oss. /Jonas

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close