vegans pastarätt

Pasta marinara & valnötsparmesan

Betyg (01 röst)

Tillfälle
Vardagsmat

Beskrivning

Varför inte bjuda på en vegansk pastarätt? En djup tomatsås och en spännande valnötsparmesan förgyller både till vardag som till fest.

Jästflingor hittar du i de flesta livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker och ger förutom B-vitamin en umamitouch till hela rätten.

Ingredienser

Tomatsås

  • 600 gr tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rött vin
  • 10 kapris
  • salt & peppar

Valnötsparmesan

  • 40 gr valnötter, frysta
  • 2 msk jästflingor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp reginette, pasta

Tillagning

    Valnötsparmesan

    1. Blanda 2 msk jästflingor och olivolja i en liten skål.
    2. Hyvlaner de frysta valnötterna med en tryffelhyvel eller en mandolin. Vänd runt.

    Marinara tomatsås

    1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
    2. Lägg i en gryta med olivolja och hälften av basilikan hackad. Fräs på medelvärme utan att löken tar färg, hacka under tiden tomaterna och lägg ner i grytan efter hand.
    3. Slå på tomatpuré och vin. Låt koka till en mustig tomatsås, gärna en timme eller mer.
    4. Smaka av med kapris, salt och peppar. Såsen kan förberedas eller lagas i stora omgångar och frysas.
    5. Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten. Servera pastan med tomatsås toppad med valnötsparmesan och lite extra basilika.

Rekommenderad dryck

BIB bag in box rödvin Castano Monastrell

Castaño Organic Monastrell 2019 (Sp)

Mörk, röd färg. Ung, fruktig doft med inslag av mörka bär och örtkryddor. Fyllig, fruktig smak med balanserad...
Pris: 199:- (300 cl)
Prego Grande

Prego Grande Appassionante (It)

Generöst fruktig smak av mörka mogna mörka bär och med inslag av choklad och färska örter.
Pris: 79:- (100 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close