Pasta Norma – med Filip Poon

Betyg (07 röster)

Kategori
Pasta
Måltid
Huvudrätt
Antal
2
Tillagningstid
20-40

Beskrivning

En strålande pastarecept av vår så populära kock Filip Poon. Lagom hetta med chili och en underbar bred smak av aubergine. Hoppas det smakar.

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 aubergine - tärnat i ca 1 -2cm stora tärningar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10-20 st mini tomater - skivade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • salt
  • basikila
  • pecorino/parmesan eller ricotta (ta det du tycker om)

Tillagning

  1. Blanda allt till tomatsåsen och ställ på spisen på medel värme
  2. Låt puttra i minst 10min,(helst 20min) - är den för tjock spä med lite vatten.
  3. Häll i olivoljan i en stekpanna och höj värmen till medelhög
  4. Lägg i aubergine och salta. Stek tills den fått brunfärg ca 5-7min.
  5. Lägg i med vitlök, chiliflakes och stek ytterligare 1-2min.
  6. Stäng av plattan och ha i de delade mini tomaterna
  7. Häll sedan över allt i tomatsåsen och låt tomatsåsen stå på låg värme.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka pastan och blanda sen den med tomatsåsen
  10. Servera med riven eller hyvlad peccorino och basilika blad.

Rekommenderad dryck

en flaska casalforte ripasso

Casalforte Ripasso 2019 (Vi)

Smakbeskrivning Casalforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska corvina casalforte

Casalforte Corvina Veronese 2019 (Vi)

Casalforte Corvina är ett mjukt och smakrikt rött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som...
Pris: 89:- (75 cl)
en flaska magnum av ripasso casalforte

Casalforte Ripasso 2019 – Magnum (Vi)

Casalforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär och...
Pris: 235:- (150 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

pasta med ost lasagne
Pasta

Lasagne con taleggio e porcini

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close