Spagetti Puttanesca

Spagetti Puttanesca

Betyg (0 röster)

Kategori
Pasta

Beskrivning

Pasta putanesca serveras ursprungligen med spagetti. Det är en av de mest klassiska pastarätterna i Italien och återfinns på många restauranger. Den består smakmässigt av krossade tomater, vitlök, oliver, kapris och de så viktiga sardellerna. Alla nyttiga delar i den omtalade medelhavskosten.

Rätten uppfanns på 50-talet arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia. Ingredienserna var det som fanns i Sandros kylskåp en sen kväll när några vänner var hungriga och tyckte att Sandra kunde laga något. Fram åkte oliver och sardeller i tomatsås till skrålande vänner. Det vulgära namnet (slampans pasta) får man skylla de berusade och skrålande vännerna för.

Ingredienser

  • Det här behöver du för 4 personer:
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 burk urkärnade kalamataoliver (ca 300gr)
  • 1 burk körsbärstomater av hög kvalitet
  • 6 sardellfiléer i (olja valbart)
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 msk olivolja
  • Spagetti eller annan god pasta

Tillagning

  1. Häll olivoljan i en panna och tillsätt tunt skuren vitlök och chili. Svetta på medelvärme några minuter men se till så vitlöken inte får någon färg.
  2. Tillsätt tomaterna, kapris och sardell (valbart) och låt sjuda 20 min. tillsätt oliverna och låt puttra 10 min till. Spä med lite pastavatten om såsen blir för tjock.
  3. Tillsätt pasta och hackad persilja och blanda runt.
  4. Ofattbart god pasta med mycket smak av vitlök, chili och oliv.

Rekommenderad dryck

Bodegas Beronia ekologico rioja nigab

Beronia Ecológico 2018 (Ri)

Vinet har en klar, röd färg. Klassisk genröst doft av röda bär, vanilj, dill och tobak. Ett medelfylligt vin med...
Pris: 95:- (75 cl)
Bodegas Beronia Reserva rioja nigab

Beronia Reserva 2015 (Ri)

Stor, klassiks doft av vanilj, tobak och läder. Medelfylligt vin med smak av mörka bär, torkade kryddor och läder.
Pris: 159:- (75 cl)
Castelforte flaska vin

Castelforte Corvina Veronese 2018 (It)

Castelforte Corvina är ett fylligt djuprött vin med doft av svarta vinbär, viol och lite dovare aromer som mörk...
Pris: 79:- (75 cl)
Castelforte Ripasso 2016

Castelforte Ripasso 2017 (It)

Castelforte Ripasso har en purpurröd färg med mörka kanter och en fyllig doft av mogna bär. Där finns björnbär...
Pris: 99:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella
Kött

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close