Få inspiration i mailkorgen
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
Pasta putanesca serveras ursprungligen med spagetti. Det är en av de mest klassiska pastarätterna i Italien och återfinns på många restauranger. Den består smakmässigt av krossade tomater, vitlök, oliver, kapris och de så viktiga sardellerna. Alla nyttiga delar i den omtalade medelhavskosten. Ett vin som matchar denna rätt är ett lättdrucket rött vin med fyllig smak.
Rätten uppfanns på 50-talet arkitekten och restaurangägaren Sandro Petti på ön Ischia. Ingredienserna var det som fanns i Sandros kylskåp en sen kväll när några vänner var hungriga och tyckte att Sandra kunde laga något. Fram åkte oliver och sardeller i tomatsås till skrålande vänner. Det vulgära namnet (slampans pasta) får man skylla de berusade och skrålande vännerna för.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.
By confirming your age you are also
approving this website using cookies.