Spaghettata di Mezzanotte – Funghi porcini

Betyg (02 röster)

Tillfälle
Höstmat
Antal
4
Tillagningstid
10 min

Beskrivning

Samantha är tillbaka med ytterligare en Spagetti di Mezzanotte! Denna gång med ett underbart recept av den smakrika Karl Johan-svampen! Håll i hatten vad gott!

Ingredienser

  • 280 gr spagetti
  • 2 vitlökar
  • 1/2 chili
  • ca 2 dl vitt vin
  • ca 2 dl vispgrädde
  • bladpersilja
  • olivolja
  • parmesanost
  • salt & peppar

Tillagning

  1. Blötlägg svamparna om ni har torkad svamp
  2. Skala och dela chilin
  3. Koka upp vatten till pastan
  4. Lägg i pastan och börja med såsen
  5. Häll i olivolja i en panna och tillsätt vitlökarna och chilin
  6. Därefter karljohansvampen
  7. Häll i vitvinet och reducera några minuter
  8. Hacka bladpersiljan under tiden
  9. När vätskan har halverats häll i grädden
  10. När det är kvar två minuter av koktiden flytta över spagettin till stekpannan och koka färdigt där med såsen
  11. Addera färsk persilja
  12. Servera med parmesan på toppen

Rekommenderad dryck

en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (It)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 189:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2019 (It)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 129:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close