Vegetarisk Carbonara

Vegetarisk Carbonara

Betyg (12 röster)

Måltid
Huvudrätt
Antal
4
Tillagningstid
30 minuter

Beskrivning

Här är ett recept som Tareq Taylor tagit fram till oss. En lättlagad Carbonara där bacon ersatts av zucchini. Rikligt med riven Västerbottensost® adderar både sälta och smakrikedom. Om man gör det här receptet med penne istället för spaghetti är det bättre att skära zucchinin i stavar i ungefär samma storlek som pennepastan. Målet är att skära grönsakerna i en form som gör att grönsakerna sprids ut jämnt i pastan. En Carbonara innehåller ingen grädde. Vinet får gärna vara italienskt, sammetslent och mustigt. Buon appetito!

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 zucchini i 1 cm stora tärningar (eller stavar)
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g spaghetti eller penne
  • 4 äggulor
  • 1 dl vatten (från pastakoket)
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 8–10 små tomater, gärna i olika färger, halverade
  • 1 dl finriven Västerbottensost

Tillagning

  1. Stek lök, vitlök, zucchini, peppar och salt i olja i en stekpanna i några minuter utan att det tar färg.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, tillsätt någon matsked salt, lägg i spaghetti och koka tills cirka 1 minut återstår av koktiden.
  3. Vispa under tiden ihop äggulorna med 1 dl av pastavattnet i en liten skål.
  4. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka spaghettin i kastrullen. Rör ner ägguleblandningen, persilja, tomater och ost.

Rekommenderad dryck

en flaska amarone casalforte

Casalforte Amarone Della Valpolicella 2018 (Vi)

Casalforte Amarone della Valpolicella har en mörkt purpurröd färg. Doften är intensiv, russinlik med inslag av...
Pris: 199:- (75 cl)
en flaska speri amarone
Ekologisk

Speri Amarone Classico 2017 (Vi)

Ett ungt och kraftfullt vin med koncentrerad frukt av körsbär och björnbär med inslag av choklad, kaffe...
Pris: 449:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Sparris med parmesan och citronsmör
Vegetariskt

Sparris med parmesan och citronsmör

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close