Kategori: Pizza
Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Pizza

Pizza har blivit något av vår nationalrätt. Vem har inte beställt hem en slafsig kebabpizza på nyårsdagen? Vi vågar dock sticka ut hakan och säga att borta är bra, men hemma är bäst i detta fallet. Med en hemlagad pizza gör du nämligen alltid succé. Variationerna med tillbehör är oändliga och när du är din egen pizzakock kan du lyfta ditt pizzarecept till en gourmetpizza som ”pizzerian på hörnet” inte är i närheten av. Med våra recept på hembakad pizza vinner du såväl familjens jubel som gästernas hurrarop. Här bjuder vi på pizzarecepten du fixar på femton minuter en kvart!

Pizza är trendigt. Efter snart 50 år i gathörnen har pizzan flyttat in på finkrogarna där pizza bianco och andra lyxvarianter förpassar snabbhakens skinkstrimlor till korpdivisionen. Väljer du att göra din egen pizza så lägg lite omsorg på degen och på tomatsåsen. Det kan funka alldeles utmärkt med en kallrörd tomatsås, men en tomatsås som kokat någon timma kan få ett fantastiskt djup i smakerna. Prova en tryffelpizza Bianco eller en fruktig Libapizza som omväxling. Pizzaviner har nästan blivit ett begrepp i sig själv, oftast är det röda viner som fungerar allra bäst. Gärna kryddiga och mustiga viner. Att välja italienska viner till pizza är att ta den säkra vägen, en nebbiolo, ripasso, barbaresco eller chianti är ofta pålitliga val.

Läs mer
en tallrik med pizza som är delad
Pizza

Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel
Pizza

Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Tullamorepizza med mandel, chokladganasch och whiskydagg
Dessert

Tullamorepizza med mandel, chokladganache och whiskydagg

små pizzor med rödvin
Pizza

Pizza med mozzarella och basilika

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

pizzor på skärbräda med vita vitvinsglas
Pizza

Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close