Tryffelpizza Bianco

Tryffelpizza Bianco

Betyg (19 röster)

Tillfälle
Nyårsmat
Antal
2
Tillagningstid
60 minuter

Beskrivning

Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel. För er som inte har testat ”vit pizza” så är detta lyxvarianten numero uno, så himla god! Till tryffel så gifter sig vinerna från Piemonte eller Toscana väldigt bra. Hugg in och njut av godaste pizzan och vinet. Buon appetito!

Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Pizzadeg

  • 0,5 kg vetemjöl Special
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 pkt torrjäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 3 msk rapsolja

Fyllning

  • 1 dl crème fraiche
  • tryffelolja
  • 20 gr babyspenat
  • 2 dl riven mozzarella
  • salt och peppar
  • hyvlad färsk tryffel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
  3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
  4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
  5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
  8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
  9. Salta och peppra efter tycke.
  10. Grädda i 8-10 minuter.
  11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.

Rekommenderad dryck

en flaska rött vin chianti

Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2018 (To)

Beni Duilio Castellani Riserva är ett smakrikt vin från Chianti Classico. Det är ett stiltypiskt och traditionellt...
Pris: 159:- (75 cl)
en flaska rätt vin från toscana

Villa Puccini Toscana 2019 (To)

Villa Puccini har en tydligt fruktig doft av körsbär, viol och färska kryddor. Inslag av ek, vanilj och lite lätt...
Pris: 95:- (75 cl)
en flaska luna di mezzanotte barbera

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2020 (Pi)

Luna di Mezzanotte är gjort på 100 % barbera. Det har en ungdomlig stil med en markerad och bärig doft. I smaken...
Pris: 139:- (75 cl)
en flaska barolo

Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 (Pi)

Luna di Mezzanotte Barolo är gjort på 100 % Nebbiolo. Det har en granatäppelröd färg med inslag av purpur. Stilen...
Pris: 189:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Sparris med parmesan och citronsmör
Vegetariskt

Sparris med parmesan och citronsmör

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close