en tallrik med pizza som är delad
Pizza

Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

Liba-brödet hittar du numera i din vanliga mataffär. Det är ett helt neutralt tunnbröd från Libanon som idag används till pizzor, som tunnbröd, wraps eller bara ett gott bröd till maten.

Att göra pizza på detta bröd är både gott och smidigt. Det går dessutom snabbt som attan och du kan koncentrera dig på att ta hand om gästerna.

Denna pizza är en ”blanco” det vill säga det är ingen tomatsås i botten utan créme fraiche men det går även utmärkt med en neutral eller kryddad färskost.

Ingredienser

  • Det här behöver du för 4 personer:
  • 4 st libabröd (eller orientaliska bröd, finns i vanliga matbutiker)
  • 1 bit brie de meaux
  • 1-2 päron
  • 2-3 dl valnötter
  • 8 msk creme fraiche
  • 1 kruka dragon
  • 4 msk flytande honung

Tillagning

  1. Lägg bröden å en plåt med bakplåstpapper. Smeta på creme fraiche och lägg på alla ingrediensern utom dragonen. Baka i ugn på 180C tills finns färg, ca 5 min.
  2. Toppa pizzan med lite mer honung, flingsalt och dragon.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close