Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

Betyg (13 röster)

Kategori
Pizza
Måltid
Huvudrätt
Antal
2
Tillagningstid
3 timmar och 30 minuter

Beskrivning

Pizza bianco är som du kanske vet en vit pizza utan tomatsås. Denna pizza med kapris, serrano och körsbärstomat är bara för god! Sältan i kaprisen lyfter hela pizzans smaker. Ett tips är göra flera pizzor för att dem kommer att gå åt. Röda fruktiga viner med en balanserad syra utan alltför mycket tanniner det är pizzavinet. Buon appetito!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • crème fraiche
  • buffelmozzarella
  • kapris
  • körsbärstomat
  • serrano
  • körvel

Tillagning

  1. Sätt ugnen på högsta värme och ställ in en plåt.
  2. Blanda jäst med ljummet vatten, olivolja, salt och socker. Rör så jästen löses upp. Addera mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i degblandare. Låt degen jäsa i 2 timmar i rumstemperatur. Dela upp degen i mindre delar och rulla till bollar. Låt bollarna jäsa ytterligare 1 timme.
  3. Forma degen till en pizza på ett smörpapper och addera crème fraiche på botten, buffelmozzarella, kapris och kluvna tomater. Ta ut plåten från den varma ugnen och dra över pizzan. Grädda i ugnen på maximal värme högst upp i ugnen tills den fått fin färg och brakrisp i botten.
  4. Ta ut pizzan och toppa med Serrano och körvel.

Rekommenderad dryck

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019

Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2020 (Vi)

Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken...
Pris: 119:- (75 cl)
Mandrarossa Frappato Costadune 2017

Mandrarossa Frappato Costadune 2019 (Si)

Mandrarossa Frappato Costadune har en intensiv rubinröd färg. Doften har inslag av körsbär och moreller, där finns...
Pris: 149:- (75 cl)
en flaska baffo rosso

Baffo Rosso Chianti 2019 (To)

Baffo Rosso är ett vin som förgyller vardagen. Det är ett pizza- och pastavin som ger en äkta italiensk känsla. Det...
Pris: 79:- (75 cl)
en flaska bourgogne med vit etikett

Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes Pinot Noir 2021 (Bo)

Medelstor, bärig doft med toner av röda och svarta vinbär samt plommon. ...
Pris: 179:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Underbart god pizza, provade med kyckling istället skinka… Toppen det också♥️♥️♥️

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

en tallrik med pizza som är delad
Pizza

Libapizza med brie de meaux, päron, dragon och rostade valnötter

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close