pizzor på skärbräda med vita vitvinsglas

Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Antal
4
Tillagningstid
45 minuter

Beskrivning

Vegetariska små pizzettor. Om ni förbereder så kan ni enkelt göra dom på grillen när gästerna redan har anlänt. Smaklig spis!

Tipset: Rätten går alldeles utmärkt att tillaga i ugn på 200 grader. Har du en nötallergiker på besök så byt ut pistagenötterna mot rostade pumpafrön. Yoghurten kan bytas ut mot laktosfritt alternativ.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Myntayoghurt

  • 500 g grekisk yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl myntablad. Fint strimlade.

Grillade grönsaker.

  • 2 st zucchini, skurna i skivor på längden.
  • 12 st grön sparris, skalade och skurna på längden.
  • 2 st citroner, halverade.
  • olivolja
  • Flingsalt

Pizzetta

  • 100 g Roccula
  • 1 dl olivolja
  • 4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
  • 200 g Fetaost, smulad
  • 4 st fikon, skurna i klyftor
  • 60 g pistagenötter, rostade
  • Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)

Tillagning

  1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
  2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
  3. Marinera zucchini och sparris i olivolja.
  4. Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
  5. Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
  6. Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
  7. Slica pizza, skär, doppa och njut.

Rekommenderad dryck

en flaska rueda vitt vin
Ekologisk

Marqués de Riscal Rueda 2021 (Sp)

Doften är mycket frisk och fruktig med inslag av fläder, lindblom och kamomill. Smaken är torr och frisk av gröna...
Pris: 105:- (75 cl)
Maschio Cavallieri nigab prosecco

Maschio Prosecco Frizzante DOC Spago (Vi)

Maschio dei Cavalieri Prosecco Frizzante görs på 100 % glera, som ger en ljust gyllene färg och en elegant doft av...
Pris: 99:- (75 cl)
en flaska vitt vin från riscal finca montico

Marqués de Riscal Finca Montico 2019 (Sp)

En Rueda utöver det vanliga – med koncentrerade och eleganta druvaromer, nötighet från lagringen på...
Pris: 179:- (75 cl)
Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2018

Mandrarossa Zibibbo Secco Costadune 2019 (Si)

Zibibbo Secco Costadune har samma friskhet och arom som sitt berömda syskon, den aromatiska muscatdruvan. Det är ett...
Pris: 129:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

Tryffelpizza Bianco
Pizza

Tryffelpizza Bianco

Sparris med parmesan och citronsmör
Vegetariskt

Sparris med parmesan och citronsmör

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close