pesto i mortel med ett glas aperol

Enkel och god pesto gjord på bladpersilja

Betyg (02 röster)

Tillfälle
Brunch
Måltid
Aperitivo
Antal
4
Tillagningstid
15 minuter

Beskrivning

Pesto kommer från norra Italien och smakar därefter. Ingredienserna är väldigt mycket Italien. Vi har senare åren blivit vana att pesto skall vara väldigt fin men ursprunget skall stötas i mortel och vara grövre i sin konsistens. Detta enkla recept på en god pesto är fri från laktos, ägg och gluten och går enkelt att lämpas efter dina egna smakpreferenser. Går snabbt att göra strax innan dina gäster kommer. En överraskande god kombination till pesto är en klassisk aperol spritz! Hoppas det smakar!

Ingredienser

  • En kruka färsk bladpersilja
  • 1 dl fint riven parmesan
  • ½ vitköksklyfta
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 1 ½ dl olivolja
  • salt & peppar

Tillagning

  1. Finhacka persiljan. Riv sedan osten fint och riv en halv vitlöksklyfta.
  2. Blanda persiljan, osten, vitlöken och pinjenötterna i en mortel eller använd en matberedare.
  3. Addera olivolja utefter din egen preferens på konsistens och smaka av med salt och peppar.

Rekommenderad dryck

en flaska aperol

Aperol (It)

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet...
Pris: 199:- (70 cl)
Aperol Dubbelmagnum

Aperol Dubbelmagnum (It)

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen...
Pris: 1599:- (300 cl)
Cinzano Prosecco Gran Cuvée

Cinzano Prosecco Gran Cuvée (Vi)

Doften är friskt äpplig, med inslag av citrus och mandel. Smaken torr, mycket fräsch med toner av äpple, persika...
Pris: 129:- (75 cl)
en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (Vi)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 99:- (75 cl)

Kommentarer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Relaterade matrecept

en tallrik med havskatt
Fisk

Grillad havskatt, vitvinssås, fänkål och dillolja

tre såser till grillen skålar
Kött

Tre grillsåser till kött

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close