kantarellmacka med aperol spritz

Kantarellbruschetta

Betyg (01 röst)

Tillfälle
Brunch

Beskrivning

Bruschetta är ett rostat bröd i Italien. Ursprungligen med olivolja, vitlök och salt på. Senare har detta utvecklas med lite olika varianter – oftast med mozzarella, tomat och basilika som topping. Här gör vi en försvenskad variant med våra underbara kantareller. Hoppas det smakar.

Ingredienser

  • 175 g rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 5 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 180 gram cocktailtomater
  • 10 blad färsk basilika
  • 3 krm flingsalt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk balsamvinäger eller balsamico
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 bröd - gärna ett segt surdegsbröd

Tillagning

  1. Fräs svampen i en torr stekpanna tills dess att vätskan är borta.
  2. Tillsätt smöret och en msk olivolja, 1 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar i pannan. Fortsätt fräsa till svampen har fått färg.
  3. Skär av ungefär en tredjedel av vitlöksklyftan och hacka/pressa ner i stekpannan. Fräs en halv minut till innan du drar stekpannan av värmen.
  4. Skär upp tomaterna, basilikan och bladpersiljan i bitar och blanda ihop i en skål.
  5. Tillsätt 1 msk olivolja och 1 tsk vit balsamvinäger, 1 krm flingsalt och 1/2 krm svartpeppar till tomatsalladen.
  6. Riv upp parmesanosten.
  7. Skär upp brödet och gnugga in resten av vitlöken i brödskivorna, sedan steker du brödskivorna i lite olivolja så att de får färg.
  8. Lägg upp bröden på fat och toppa med kantarellerna och tomatsalladen. Strö över balsamvinäger, lite flingsalt parmesan och peppar efter smak och tycke, sen är det bara att avnjuta!

Rekommenderad dryck

Aperol (It)

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet...
Pris: 179:- (70 cl)
Aperol Dubbelmagnum

Aperol Dubbelmagnum (It)

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen...
Pris: 999:- (300 cl)
Cinzano Prosecco Gran Cuvée

Cinzano Prosecco Gran Cuvée (It)

Doften är friskt äpplig, med inslag av citrus och mandel. Smaken torr, mycket fräsch med toner av äpple, persika...
Pris: 109:- (75 cl)
en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (It)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 89:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

en tallrik med havskatt
Fisk

Grillad havskatt, vitvinssås, fänkål och dillolja

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close