Korvtillbehör för picknick

Korvtillbehör för picknick

Antal
6
Tillagningstid
60 min

Beskrivning

Var alltid förberedd på oväntat sällskap och dubbla mängderna!

Glad sommar!

 

Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Chunky Ketchup

  • 500 g cocktailtomater (blandade färger)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 st gul lök, skalad, halverad och skuren i skivor.
  • 1 msk salt
  • 1 tsk rörsocker
  • 1 msk Italiensk salladskrydda
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk. Oregano
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rörsocker
  • 1 dl vatten

Friterade lökar

  • 4 st salladslökar, skölj och skär tunt på längden.
  • 1 st färsk vitlök, skölj och riv isär på längden.
  • 1 dm av blasten på en purjolök, skölj och skär i tunna strimlor på längden.
  • 2 msk majsstärkelse.
  • Flingsalt efter smak.
  • Solrosolja eller frityrolja.

Surkål med päron och currytouch

  • 300 g surkål, hängd och avrunnen.
  • 1 msk currypulver gul.
  • 1 dl bladpersilja, sköljd och skuren i strimlor.
  • 1 st grönt hårt päron skuret i tärningar.
  • 0,5 dl mandel med skal, lätt krossad.

Äppelcidersenap med pepparrot

  • 100 g fransk grovkornig äppelcidersenap.
  • 1 msk pepparrot, skalad och finriven.

Tillagning

    Chunky Ketchup

    1. Värm ugnen till 150 grader på varmluftsläge.
    2. Halvera tomaterna och lägg i en form med snittytan uppåt, fördela 1 tsk salt och 1 tsk socker jämnt över tomaterna. Ställ in i ugnen ca. 40 minuter så att de blir semi-torkade.
    3. Lägg löken i en bunke och massera in 1 msk salt och 1 tsk socker och salladskryddan och låt löken rimmas i ca 15 minuter.
    4. Ta ut tomaterna ur ugnen.
    5. Hetta upp en kastrull på medelvärme med olivolja, vänd ner löken och rör runt så att den inte tar färg. Tillsätt 2 msk rörsocker och äppelcidervinäger, rör runt så att inte sockret bränner fast, tillsätt vattnet och tomater. Sänk temperaturen och låt sjuda tills allt går ihop.
    6. Koka upp vatten och häll i en väl rengjord glasburk, häll ur vattnet och fyll i ketchupen. Förslut locket och ställ upp och ned i källartemperatur så att den blir väl konserverad.

    Friterade lökar

    1. Häll oljan i en kastrull och hetta upp till 130 grader. (använd termometer under hela friteringsprocessen).
    2. Blanda lökarna med majsstärkelsen och skaka av eventuella klumpar.
    3. Fritera lökarna uppdelat i omgångar och lyft över för att svalna på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Förvara löken torrt, t. ex i ett skafferi eller ugn.

    Surkål med päron och currytouch

    1. Blanda surkål med curryn.
    2. Varva ner ingredienserna i en glasburk.

    Äppelcidersenap med pepparrot

    1. Blanda ihop senapen och den finrivna pepparroten, lägg över i en burk eller skål och servera.

Rekommenderad dryck

black mountain medalj

Black Mountain Shiraz Cabernet 2019 (Au)

Black Mountain görs på cabernet och shiraz, som är sent mognande druvor, väl anpassade för det varma australiska...
Pris: 69:- (100 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close