små goda pajer till aperitif

Små pajer med lagrad ost

Betyg (02 röster)

Antal
4
Tillagningstid
40 min

Beskrivning

Små pajer som snabbt kan förberedas inför alla typer av tillställningar. Perfekt tillsammans med en god fördrink som till exempel Aperol Spritz!

Ingredienser

  • 1 pajdeg (går jättebra med en färdig pajdeg du köper i butik)
  • Stabila muffinsformar (går också bra med en muffinsplåt)
  • 150 g lagrad ost (riven)
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 100 g röd stenbitsrom
  • ½ rödlök
  • 1 dl créme fraiche
  • Dill (för garnering)

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader. Skär ut en ring ur pajdegen som täcker muffinsformarna/muffinsplåtens hål och fyll varsamt ut dem med degen.
  2. Förgrädda pajerna i 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk till en stanning.
  4. Fyll botten av de avsvalnade pajerna med riven ost och fyll sedan upp med stanningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter. När de fått en gyllenbrun färg är de dags att ta ut dem.
  6. Placera stenbitsromen och en klick créme fraiche på pajerna. Garnera med finhackad rödlök och toppa med lite dill.

Rekommenderad dryck

Aperol (It)

Namnet Aperol säger allt: Aperol är den perfekta aperitifen. Ljust orange med en bitterljuv och söt smak. Receptet...
Pris: 179:- (70 cl)
Aperol Dubbelmagnum

Aperol Dubbelmagnum (It)

Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen...
Pris: 999:- (300 cl)
en flaska mousserande vin

Casalforte Prosecco Extra Dry (It)

Casalforte Prosecco Extra Dry är en torr prosecco gjord på druvan glera med en blommig arom där mogna äpplen...
Pris: 89:- (75 cl)
Cinzano Prosecco Gran Cuvée

Cinzano Prosecco Gran Cuvée (It)

Doften är friskt äpplig, med inslag av citrus och mandel. Smaken torr, mycket fräsch med toner av äpple, persika...
Pris: 109:- (75 cl)

Kommentarer

Relaterade matrecept

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

Recept på krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan
Pasta

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close